Hotel Drenthe | Overnachten in de Oerprovincie

Hotel Drenthe

Ons hotel en restaurant is geopend voor hotelgasten. Ook is het mogelijk om behandelingen als massages en gezichtsbehandelingen of floaten bij Vitalia te reserveren. Wij houden goed rekening met de maatregelen van het RIVM. Hoe wij dat doen? Dat leest u hier.

Hotel Drenthe | Het leven ziet er wat anders uit dan we gewend zijn. Een verblijf in ons hotel ook. Natuurlijk zijn wij gewoon geopend en kunt u zowel van ons hotel als restaurant gebruikmaken. Een verblijf om eens even lekker bij te komen, dat zit er dus wel in. U kunt nog steeds bij ons de natuur in, om heerlijk uren rond te struinen zonder iemand tegen te komen. Stap op de fiets of trek uw wandelschoenen aan. Wandelen of fietsen over de Drentse heide, of een dagje uit met de kinderen, even tijd maken voor elkaar. Daarnaast is het ook weer mogelijk om te floaten bij Vitalia, heeft u dat al eens geprobeerd? Wij wel en we kunnen het zeker aanraden!

Hotel Drenthe | Beleef het mooie Drenthe!

GA OP AVONTUUR!

Hotel Drenthe | Wildlands Adventure Zoo Emmen een werelds avontuur in Drenthe! Ontdek de Jungola, Serenga en Nortica. Ons hotel in hartje Drenthe ligt vlakbij de dierentuin.

Je kunt op verschillende manieren de mysterieuze, groene wereld ontdekken en de bijzondere dieren bekijken! Zo kun je op avontuur gaan hoog in de lucht, door torens en over touwbruggen! Wie weet kom je zelfs een gibbon tegen op je pad! Ga op expeditie in de Jungola, want deze zit vol met verrassingen!

Wie zich waant in de Serenga, gaat op avontuur door natuur en cultuur! Ga op Serenga Safari en begeef je over de uitgestrekte savanne waar je giraffes, neushoorns en nog veel meer andere dieren kan spotten! Je komt hier wel héél dicht bij de dieren! Zo kan je diep in de ogen kijken van een giraffe van vijf meter lang! Durf jij hem te aaien? Dit zal je niet snel vergeten! 

Nortica is weer een hele andere wereld met ruige rotsen en koude kusten! Brrr. Zie hier dieren die zich perfect hebben aangepast aan het leven onder en boven water! Zo zie je hier pelsrobben en zeeleeuwen die behendig door het water zwemmen! Ook de pinguïns vind je hier! 

Durf jij het aan? 

Kom na het avontuur weer tot rust in ons hotel in één van onze Luxe Themakamers met bubbelbad! Of duik nog even lekker je eigen privé-sauna in bij de Kloosterkamer met privé-sauna.

Wildland Adventure Zoo Emmen
hotel drenthe

Hotel Drenthe

Wij beschikken over 39 kamers in ons hotel Drenthe. De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van boxspring-bedden, een douche, toilet, bureau, zitje, Smart TV met Netflix app, koffie/thee faciliteiten, koelkast en een telefoon.

Luxe themakamers & Kloosterkamers met privé sauna en terras

De Luxe Themakamers beschikken over een bubbelbad en een aantal Kloosterkamers beschikken over een privé sauna en terras. Daarnaast zijn er ook nog Beauty & Wellnesskamers en Luxe Thema Suites

Hotelkamers


Hotel Drenthe

Hotel Drenthe | U kunt ook heerlijk dineren in ons sfeervolle restaurant

hotel drenthe


Beste terras van Drenthe 2017 en 2018!

In 2017 en 2018 werd het terras van Abdij de Westerburcht verkozen tot beste terras van Drenthe in de Misset Horeca Terras top 100! U kunt bij ons heerlijk op het terras vertoeven aan een tafel of lekker in de lounge. Bestel een huisgemaakte limonade of sangria uit onze buitenbar en word bediend met een glimlach! 's Avonds lekker bij een tafelhaardje of heater zitten, maakt het tot in de late uurtjes nog steeds aangenaam om op ons terras te zitten! 

Verschillende High's

Komt u ook genieten op ons terras van een High Wine of High Beer? De High Wine of High Beer is de hartige variant van de High Tea en High Coffee! In plaats van thee krijgt u hierbij een preuvenement waarbij u kunt kiezen uit onze rode, witte of rosé huiswijnen. Wie kiest voor de High Beer Deluxe kan kiezen naast de bieren van La Trappe ook kiezen voor de bieren van onze uitgebreide speciaalbierkaart.

Daarnaast krijgt u natuurlijk versbereide hapjes uit eigen keuken. Ook krijgt u enkele luxe belegde bruschetta's met onder andere carpaccio en zalm. 

Bij de High Beer krijgt u nog een portie rundvlees- of oesterzwambitterballen en bij de High Wine komt een portie gemarineerde zwarte olijven. 

TIP: High Cocktail

hotel drenthe

Hotel Drenthe | Reserveren? Dat kan! 

hotel drenthe

Prachtige fietsroutes 

Drenthe is een prachtige omgeving om door te fietsen. Neem uw eigen fietsen mee óf huur bij ons een fiets of e-bike. Onze receptie kan u voorzien van mooie fietsroutes. Zo bieden wij een ANWB fietsroute aan die goed te combineren is met een bezoek aan het herinneringscentrum Kamp Westerbork en een fietsroute die langs het museumdorp Orvelte loopt. Uw eigen fietsen kunt u bij ons in de fietsenstalling plaatsen. Hier vindt u ook voldoende oplaadpunten voor e-bikes. Voor de culinaire genieter is een fietstocht vanuit ons hotel te combineren met een bezoek aan verschillende restaurants waar de fietsroute u naar toe leidt: Happen en Trappen. Op zoek naar een mooie route? Kijk dan eens op onze fietsroute pagina.

Culinair wandelarrangement

Wie liever een stukje wandelt is natuurlijk ook van harte welkom in ons hotel. Zo bieden wij een Culinair wandelarrangement aan. U begint bij ons met een kopje koffie of thee met gebak, vervolgens wandelt u via een prachtige route naar Orvelte waar u geniet van een soepje bij De Schenkerij. Vervolgens wandelt u via de heidevelden weer terug naar ons hotel waar u geniet van een lunch of hoofdgerecht. Zowel een actief als een ontspannen dagje uit in het mooie Drenthe! Leuk om te combineren met uw hotelarrangement.

Bekijk ons Culinair ochtend en middag wandelarrangement
hotel drenthe
hotel drenthe

Genieten bij Vitalia 'Beauty & Wellness'

Naast het hotel bevindt zich Vitalia 'Beauty & Wellness'. Hier kunt u terecht voor verschillende massages en/of beautybehandelingen. Daarnaast kunt u hier heerlijk genieten in één van de sauna's op het Drentse saunaplein. U vindt hier een Kelosauna, zoutsteensauna, stoomsauna en een ruimte voor Hammam en Rhassoul behandelingen. We bieden uiteraard ook arrangementen aan in combinatie met een bezoek aan Vitalia. 

Bekijk hier ons sauna relax arrangement
Bel Route