Hotel fietsen Drenthe | Heerlijk genieten van de rust in Drenthe

Schotse hooglander

Hotel fietsen Drenthe | Bekijk ons fietsarrangement

De natuur in Drenthe

Hotel fietsen Drenthe | Waar dankt Drenthe de titel 'fietsprovincie' aan?

Wanneer we kijken naar het aantal kilometers fietspad dat hier zorgvuldig verspreid is dan wordt deze benoeming al wat duidelijker. In totaal ligt er namelijk meer dan 1700 kilometer. Deze paden leiden u door prachtige gevarieerde bossen, langs verborgen vennetjes en meren en door de mooiste heidevelden. Zelfs hunebedden kunt u tijdens uw fietstocht tegen het lijf lopen (fietsen).

Abdij de Westerburcht is midden in hartje Midden-Drenthe gevestigd. Zo kunt u vanuit ons hotel letterlijk alle kanten op en bevindt u zich al dichtbij de mooiste natuurgebieden.

Fietsroutes Drenthe
Heideveld
Gamba's

Culinair genieten

Hotel fietsen Drenthe | Wie graag wat langer wil genieten van de Drentse natuur kan ervoor kiezen een nachtje bij ons te overnachten. Voor de innerlijke mens wordt ook goed gezorgd, in ons sfeervolle restaurant!

Iedere ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar en in de avond kunt u heerlijk culinair genieten in ons sfeervolle restaurant. In het restaurant wordt gebruik gemaakt van (h)eerlijke producten én trappistenbier. Dat geeft net dat beetje extra beleving aan uw diner! U kunt een 3- of 4- gangen keuzediner nuttigen, of wellicht kiest u zelf van onze gevarieerde menukaart. Voor kinderen hebben we een speciale kinderkaart, met keuze uit à la carte of 2 of 3-gangen.

Restaurant Drenthe

Drentse Fietsvierdaagse

Voor de échte fietsers wordt ieder jaar de Drentse Fiets4daagse georganiseerd, dit jaar van 27 t/m 30 juli 2023. Een van de startplaatsen is Westerbork, op vijftig meter afstand van het hotel. Ook voor kinderen is er veel te beleven, zo is er een 4kids route! Hieronder ziet u een filmpje die een indruk geeft van hoe zo'n fietsvierdaagse eruit ziet! U kunt ook overnachten bij ons tijdens de Drentse Fiets4daagse, wij hebben een speciaal Fiets4daagse arrangement. Deze kunt u hieronder boeken.

 • Wat is er allemaal te beleven?

  • Prachtige routes om te fietsen
  • Voor kinderen de 4Kids route, met leuke activiteiten
  • Een gratis mega ontbijt op de vrijdag
  • Een gezellig preuvenement waarbij verschillende horecagelegenheden gezamenlijk heerlijk voor u koken
  • Live muziek
  • Een heleboel gezelligheid!
Hotel fietsen Drenthe | Heerlijk genieten van de rust in Drenthe
Paardentram

Museumdorp Orvelte

Hotel fietsen Drenthe | Wie wil fietsen in de omgeving van Westerbork zou kunnen overwegen om vanuit het hotel naar Orvelte te fietsen, een fietstocht van 11 minuten. In dit korte stukje fietsen krijgt u al snel een inkijkje in al het moois wat Drenthe te bieden heeft. Zo komt u over heidevelden, langs vennetjes en door het bos.

In Orvelte zult u arriveren op ouderwetse klinkerweggetjes, wat wellicht niet de meest comfortabele ondergrond is voor de gemiddelde fietser. Orvelte is een museumdorp, waar u teruggaat in de tijd en kunt zien hoe de mensen hier vroeger leefden. Zo kunt u bijvoorbeeld zien hoe kaas werd gemaakt, kunt u langs de ouderwetse snoepwinkel of rijdt u gezellig een rondje mee met de paardentram.

Bekijk wat Drenthe nog meer te bieden heeft

Bijzondere hotelkamers

Hotel fietsen Drenthe | In ons hotel kunt u overnachten in een standaard tweepersoonskamer maar voor iets meer ruimte kunt u de comfort kamer reserveren, mocht u na de fietstocht nog lekker willen genieten van een sauna, reserveer dan de kamer met privésauna en terras.

Er zijn ook nog een aantal Luxe Themakamers. Deze zijn ieder in een apart thema gehuld en beschikken allemaal over een heerlijk bubbelbad. Ook leuk om met het gezin op te verblijven.

Hotelkamers
Bieb

Hotel fietsen Drenthe | Boek het Drentse Fietsvierdaagse arrangement!

Kamp Westerbork

Hotel fietsen Drenthe | Op ongeveer 10 kilometer fietsen vanaf het hotel vindt u Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Een museum waar over het leven van slachtoffers en overlevenden van het kamp wordt verteld. Ook voor kinderen is het museum toegankelijk. U kunt hier filmbeelden bekijken uit 1944, een gedeeltelijk ingerichte barak, een uit de trein geworpen laatste afscheidsgroet, een grote maquette van het kamp en tekeningen van spelende kinderen.

Lees meer over Kamp Westerbork
Hotel fietsen Drenthe

Bel Route