Het 1e CO2 neutrale hotel van Drenthe! Hoe dan?

WAAROM DE FOCUS OP VERDUURZAMING?

Donderdag 27 februari 2020

Afval scheiden, eigen boodschappentassen meenemen naar de super en minder plastic gebruiken is tegenwoordig heel normaal. Waarschijnlijk ook bij u thuis! Dat het klimaat aan het veranderen is, weten we ook allemaal. Willen we nog lang van deze mooie planeet kunnen genieten is er wel bewustzijn nodig. Abdij de Westerburcht neemt daarom duurzame beslissingen met de ambitie om het eerste 'CO2 neutrale hotel van Drenthe' te worden. Wanneer u ons bezoekt ziet u direct waar we mee bezig zijn. Eind februari zijn de werkzaamheden voor het plaatsen van 195 zonnepanelen op het dak van het hotel afgerond. Hiermee wekken we op een milieuvriendelijke wijze energie op! Op hetzelfde dak staat sinds augustus ook al een warmptepomp waarmee we de boilers verwarmen. De eerste stappen zijn dus gezet, maar we willen nog veel meer :-)

Van sinaasappelschillen naar zeepjes

Heeft u 's ochtends verse jus d'orange gepakt bij het ontbijt? Dan heeft u niet alleen erg lekker en gezond gehandeld, maar ook nog eens gekozen voor duurzaam. Wij gooien de schillen van onze sinaasappelen namelijk niet weg maar deze worden als zeep hergebruikt! Afval is namelijk te mooi om weg te gooien. Bij Unwaste vinden ze dat het zelfs niet hoeft te bestaan. Wij zamelen al onze sinaasappelschillen in om ze vervolgens op te laten halen door Unwaste. Zij maken hier dan lekkere zeep van, die wij vervolgens weer gebruiken in de dispensers op onze hotelkamers.

Van koffiedik naar oesterzwam

Hmm even een lekker bakje koffie zetten, is waar wij Nederlanders vaak als eerste aan denken als we 's morgens wakker worden. Maar wist je dat het koffiedik gebruikt kan worden om oesterzwammen te laten groeien? GRO werkte dit duurzame initiatief uit. Hoe mooi is het dat je eerst een kopje koffie drinkt en later op de de dag een oesterzwambitterbal bij de borrel nuttigt?

Van 100% gerecycled papier naar wc rol

Toiletpapier waarbij geen bomen gekapt hoeven worden en 50% van de winst gedoneerd wordt aan het bouwen van toiletten in Oost-Afrika! The Good Roll maakt wc papier zonder chloor, kleur- en geurstoffen van 100% gerecycled papier. Abdij de Westerburcht heeft 45 toiletten. Je kunt dus nagaan dat er behoorlijk wat toiletpapier doorheen gaat.

Bel Route