Kom deze winter wild eten bij Abdij de Westerburcht

hertenbiefstukjes

Wildgerechten

Eend, konijn, ree,… Het najaar is altijd hét moment bij uitstek om te genieten van een sappig stukje wild.

Wild is de benaming voor een groep dieren die leeft in de vrije wildbaan en volgens wetgeving bejaagd mag worden. Het hele jaar door is wild te verkrijgen, omdat er op verschillende periodes verschillend wild geschoten mag worden. Het culinaire wildseizoen start 15 oktober en loopt tot 31 december.

De smaak van wild laat zich het beste omschrijven als ‘anders’. De typische smaak komt van het voedingspatroon dat de beesten in de vrije natuur hadden en door de beweging die het dier heeft gehad. Zo is het vlees beter doorbloed, donkerder van kleur en voller van smaak.

menukaart

Kruidige wildstoof met La Trappe Dubbel & salie uit de biotuin

Geniet van een huisgemaakte stoofpot met groenten en paddenstoelen uit de regio, Gieser Wildeman peer in rode wijn met een toepasselijke aardappelpuree.

wildstoof
hertenbiefstukjes

Op houtskool geroosterde hertenbiefstukjes

Huisgemaakte stamppot van winterpostelein met seizoengroenten uit de regio. De Gieser Wildeman peer in rode wijn maakt het heerlijke gerecht compleet.

Menukaart
Bel Route