Golfen in Drenthe

Golfclub 'De Semslanden' te Gasseltenijveen

Bijna altijd bespeelbaar. Op zomergreens.

De Hondsrug is een zandwal die werd gevormd tijdens de laatste ijstijd. Het is het enige deel van Drenthe dat bijna altijd droog en begaanbaar is. Golfbaan 'De Semslanden' is dan ook vrijwel het hele jaar bespeelbaar. Zelfs na langdurige regen kunt u al snel weer afslaan, naar de zomergreens.

De baan is ontworpen door de top-golfarchitecten van hun tijd. De eerste negen holes werden in 1989 voltooid naar een ontwerp van Eschauzier & Thate. De tweede negen zijn later getekend door Gerard Jol.
De holes vormen pittige uitdagingen voor zowel hoge als lage handicappers. Maar wie risico’s durft te nemen, kan er ook birdies slaan.

De Semslanden biedt alles wat u van een goede golfbaan mag verwachten: een qualifying 18 holes baan met uitstekend onderhouden fairways en greens, een oefenbaan met negen par-3 holes, een deels overdekte driving range, twee putting greens, een chipping green, een pro-shop en zelfs een pro-studio voor video-analyse van uw swing inclusief een FlightScope; een 3D bal- en club tracking systeem dat werkt op basis van Doppler Radar.

Ga naar de website van De Semslanden

Golfclub 'De Semslanden'

Drentse golfclub 'De Gelpenberg' te Aalden

"één van de mooiste golfbanen in Noord-Nederland"

De Drentse Golfclub De Gelpenberg beschikt over meer dan uitstekende faciliteiten om zowel leden als gasten een heerlijke golfdag te bezorgen.
De prachtige 18-holes golfbaan, die voor een deel in een typisch Drents bos en heide landschap ligt kent ook een fraaie waterpartij, die uw spel op de drie omringende holes domineert. Een golfbaan met prachtige vergezichten en mooie doorkijkjes.

De baan is gelegen op zandgrond en daardoor het gehele jaar goed bespeelbaar. De eerste 9 holes zijn in 1972 naar een ontwerp Frank Pennink aangelegd in een golvend landschap van bos, heide en een zandverstuiving. In 1992 werd de uitbreiding naar 18 holes gerealiseerd naar een ontwerp van Donald Steel. In 2011 werd onder regie van Frank Pont een belangrijke baanrenovatie voltooid, waardoor de baan landschappelijk en speltechnisch naar een hoger plan is gebracht. Goed course-management wordt beloond op "De Gelpenberg" en de grootste natuurlijke bunker op hole 18(de zandverstuiving), maakt van uw ronde golf een unieke beleving.

Ga naar de website van De Gelpenberg

Drentse golfclub 'De Gelpenberg'

Golfclub Zwolle

Golfclub Zwolle beschikt over een 18 holes baan in een mooie natuurlijke omgeving. De baan is uitdagend voor spelers met een lage en met een hoge handicap. In een aantal holes komt ook water in het spel. Als u bij ons komt spelen, vergeet dan niet te genieten van het natuurschoon om u heen.

De club beschikt verder over een 4 holes Par 3 baan en uitstekende oefenfaciliteiten, zoals een driving range, chipping area en puttinggreen.

In het clubhuis en op het terras bent u van harte welkom voor een vers kopje  koffie, een prima lunch of een drankje na afloop van uw golfronde.

Ga naar de website van Golfclub Zwolle

Golfclub Zwolle
Bel Route