De complete Schaapskooi ervaring! - voor volwassenen

schaapskooi

Waarom de Suite de Schaapskooi?

Zoals we al eerder benoemden, kan je hier vanuit je bed naar de sterrenhemel kijken. De slaapkamer is namelijk gevormd in een grote punt en hier zie je nog authentieke gebinten zoals deze in de schaapskooien en boerderijen veel voorkwamen. Aan de wand zijn zwarte horizontale planken bevestigd, ook typerend voor de ouderwetse schaapskooien. Daarnaast is er een lekker vrijstaand bad op de benedenverdieping en in de badkamer een inloopdouche. Op de bovenverdieping staat een slaapbank en een tweepersoonsbed. Deze kamer is dus zeker van alle gemakken voorzien. Deze kamer werd ook regelmatig als bruidssuite gereserveerd, er heerst nou eenmaal een mooie romantische sfeer.

Nog één keertje kijken dan!

Waar komt het thema vandaan?

Dat zullen jullie je vast afvragen. Of het met de Drentse schaapskooien te maken heeft? Nou, nee. Eigenlijk niet. Dat verhaal neemt ons een beetje mee de geschiedenis in en heeft te maken met het thema van ons hotel: de Abdij. Deze inspiratie is afkomstig van Abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot. In 1880 ontstond Abdij Koningshoeven als toevluchtsoord voor monniken uit Frankrijk. Zij moesten vluchten omdat hun trappistenklooster verboden werd, waardoor zij zich begaven naar het veilige Brabant. Hier konden ze gebruikmaken van een stuk heide en een aantal hoeven. Deze hoeven behoorden voorheen aan Koning Willem ll, waardoor deze de koningshoeven genoemd werden. De monniken bouwden deze hoeven en de bijbehorende schaapskooi om tot een klooster, het eerste trappistenklooster in Nederland. Daar komt het thema dus vandaan.

MEER OVER DE ABDIJ
Klooster

Uitgebreid ontbijtbuffet met Drentse streekproducten

Voordat jullie op pad gaan, is het een goed idee om lekker aan te schuiven voor ons uitgebreide ontbijt. U heeft de keuze uit diverse broodsoorten, bolletjes, heerlijk warme broodjes uit de oven, beschuit, ontbijtkoek, verse vleeswaren en kaassoorten, diverse soorten (zoet) beleg, gekookte eieren (zowel zacht als hard!), (vruchten-) kwark, vers fruit, melk, karnemelk, verse jus d'orange, verschillende soorten koffie en thee! Kortom, voor ieder wat wils!

Waar kunnen we nog een Schaapskooi vinden?

Zoals we eerder uitlegden, is deze suite geïnspireerd op het verhaal van Abdij Koningshoeven dat vroeger gedeeltelijk bestond uit een schaapskooi. Deze is dan ook niet meer te bezoeken en natuurlijk ook wat van de route. In Orvelte is het nog wel mogelijk om een schaapskooi te bekijken. In Orvelte is namelijk nog steeds een schaapskudde inclusief herder en honden! Deze lopen dan ook nog regelmatig door het dorp heen.

Meer over de schaapskooien
Schaapskooi orvelte

Hoe komen we in Orvelte?

Het is maar 3,5 kilometer verderop, klein eindje dus! Je kunt hier dan ook uitstekend naartoe wandelen of fietsen. Je kunt namelijk een route lopen die over een prachtig natuurgebied gaat met heide, bos en vennetjes. Bij ons kan je fietsen en e-bikes huren! Orvelte zelf is een autovrij dorp.

Orvelte

Wat is er nog meer te doen in Orvelte?

Naast een bezoek aan de schaapskooien is er in Orvelte nog veel meer te beleven. Dit is namelijk een monumentendorp met de uitstraling van een 19e eeuws Drents Esdorp. Het dorp wordt gesierd met prachtige authentieke Saksische boerderijen waar nog steeds in gewoond wordt. Daarnaast zijn er diverse winkeltjes te vinden die demonstreren hoe er vroeger gewerkt werd. Zo is er ook een ambachtentuinen, waar verschillende ambachten nog steeds uitgevoerd worden. Zo is hier een smederij, houtzagerij, bakkerij en klompenmakerij. Naast demonstraties is het ook mogelijk om hier zelf activiteiten te doen. Voor wie Orvelte beter wil leren kennen, is het een goed idee om bij de Orvelterpoort te beginnen. In dit informatiecentrum leer je alles over de geschiedenis van het ontstaan van dit dorp. Hiernaast staat 't Ottenshoes. Dit is het huis waar de familie Ottens vroeger woonde. Door middel van een leuke tentoonstelling zie je hoe het deze familie er in de 19e eeuw aan toeging.

Meer over Orvelte

Zoo Bizar

Wat zeker een bijzondere bezienswaardigheid in Orvelte is, dat is Zoo Bizar. Dit is de kleinste dierentuin van Nederland en misschien wel van Europa. Deze dierentuin staat bekend om de bizarre dieren, vandaar natuurlijk de naam. De meeste dieren bevinden zich in open verblijven, waardoor je ze van dichtbij kunt bekijken en ook kunt aanraken. Je vindt hier onder andere een baardagaam, rode rattenslang, vogelspin, gordeldier, stinkdier, vleerhondje en ga zo maar door.

Meer over zoo bizar
zoobizar
WILDLANDS

Liever een grotere dierentuin bezoeken?

Voor wie graag een bezoek wil brengen aan een dierentuin van groter formaat, is WILDLANDS Adventure Zoo een echte aanrader. Dit is een grote dierentuin met daarnaast enkele attracties. In dit park worden drie gebieden gerepresenteerd, namelijk de savanne, de jungle en de noord- en zuidpool. De leefomgeving van deze dieren wordt hier op een mooie manier nagebootst. Verblijf je in ons hotel dan raden we je zeker aan om hier naartoe te gaan! Het is ook mogelijk om bij ons tickets te bestellen.

MEER OVER WILDLANDS

Op zoek naar avontuur?

Hebben jullie zin om lekker actief bezig te zijn? Dan is het een goed idee om naar Grolloo te gaan. Hier zit namelijk Joytime Vrijetijdsactiviteiten. Hier worden volop activiteiten in de buitenlucht aangeboden. Zo is het mogelijk om hier te wandklimmen, boogschieten, mountainbiken, hindernisbanen te lopen en nog veel meer. Daarnaast bevindt het park zich in een prachtige omgeving, waar je heel mooi kunt wandelen.

Voor de echte avonturiers is dit een gouden tip!

Meer over Joytime
joytime

Trek gekregen van al dat avontuur?

Kom dan lekker 's avonds een hapje eten in ons sfeervolle restaurant of op ons verwarmde terras. We hebben een heerlijke uitgebreide menukaart waarbij ook gebruikgemaakt wordt van producten uit onze eigen biologische tuin. Naast de menukaart is het ook mogelijk om bij ons te genieten van één van onze high's.

Hoe ziet jouw Schaapskooi ervaring eruit?

Bel Route