Boomkroonpad | Wandel langs de toppen van de bomen

Rondom Buitencentrum Het Boomkroonpad is heel veel te beleven! Een spannende tocht door de worteltunnel bijvoorbeeld of als een eekhoorn door de toppen van de bomen bewegen. Spelen op De Bosweide of in Het Lorkenspeelbos, waar niets hoeft en veel mag. Hutten bouwen of broodjes bakken. Samen op speurtocht door het woud of wandel langs de mooiste plekjes van de boswachterij.

Het pad is 125 meter lang en heeft een belevingsduur van ongeveer 30 minuten. Daarnaast is het ook het startpunt van boswandelingen door de boswachterij Gieten-Borger. Breng ook een bezoek aan het buitencentrum. Naast een aansprekende presentatie over het bosleven en een boswinkel krijg je hier alle informatie voor een plezierige dag, middag of ochtend in het bos.

Door dit uitgestrekte gebied beginnen tevens verschillende fiets- en wandelroutes. Ook kun je in dit bezoekerscentrum terecht voor allerlei activiteiten, een presentatie over het bosleven en een winkel met leuke spullen. Wil je het bos eens vanuit een ander perspectief bekijken, maak dan een wandeling door de toppen van de bomen.

Boomkroonpad

Kabouterpad

Wist je dat hier in de buurt kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook weleens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar! Kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Maar soms ook in een verlaten schuurtje of een hutje gebouwd van takken. Kaboutermannetjes en kaboutervrouwtjes zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! En met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen...

Bij het buitencentrum van Staatsbosbeheer liggen spullen klaar om de route te lopen. Samen met je ouders loop je een route van ongeveer 1500 meter. Onderweg doe je kabouteropdrachten. Zie je buiten die houten kabouter staan? Hij wijst je de weg. Veel plezier!

meer informatie
Bel Route