Blues Festival | Geniet van de Blues in Grolloo

Blues festival

Op 3 en 4 juni 2016 werd tijdens de eerste editie van het Holland International Blues Festival de eerste stap gezet op weg naar een grandioos muzikaal avontuur. Gevolgd door nieuwe edities in 2017 (9 en 10 juni), 2018 (8 en 9 juni) en 2019 (14 en 15 juni). Helaas is het HIBF in 2020 en 2021 niet doorgegaan. In 2022 mocht het evenement weer door gaan en ze hebben besloten om in 2023 nog een keer het Blues Festival te organiseren. Voor 2023 zijn de data bekend 9 & 10 juni. Dan mogen we weer naar het Holland International Blues Festival in Grolloo.

Overnachten tijdens het Blues Festival?

Dit arrangement is boekbaar vanaf 2 nachten.

Blues Village Grolloo

Het pittoreske Drentse dorp Grolloo, dat zo’n 800 inwoners telt, ligt ongeveer 11 km ten zuidoosten van Assen, de geboortestad van een van Nederlands bekendste blues zangers: Harry Muskee.

Muskee woonde jarenlang in een boerderijtje in Grolloo, dat zijn band Cuby & the Blizzards als oefenruimte gebruikte. Met hun muzikale successen zetten zij Grolloo op de kaart als blues dorp. Sinds 2011, is de boerderij ingericht als Cuby & the Blizzards museum.

Het is dus een mooie combinatie om naar het Blues Festival te gaan, maar ook om het museum te bekijken. Indien het weer het toelaat, is het zelfs mogelijk om heerlijk op de fiets naar Grolloo te gaan. Zo kun je nog heerlijk uitwaaien na een dag Festival.

Er zijn bij ons fietsen te huur voor € 8.50 per dag. Liever een E-bike? Die hebben we tevens te huur voor € 23.50 per dag.

meer info Blues Festival
Blues Festival
Luxe Themakamer

Combineer je bezoek met een overnachting

Eerst heerlijk ontbijten voordat er naar het Blues Festival gegaan wordt? Wij hebben een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet.

Als het Festival is afgelopen, weer terug naar het hotel, dit zal waarschijnlijk wat later op de avond zijn, maar geen probleem. U heeft namelijk uw sleutel gewoon op de telefoon staan. Nieuwsgierig hoe dat werkt? Klik hier. U kunt dus altijd weer naar binnen om heerlijk te slapen na zo'n dagje muziek.

Toe aan extra ontspanning? Boek dan een kamer met privésauna & terras. Heerlijk in je eigen barrelsauna die op het terras staat van je hotelkamer. Ga je liever in bad? Kies dan een Luxe Themakamer, deze is voorzien van een bubbelbad. Of een Luxe Thema Suite, deze heeft een vrijstaand bad in de kamer, waar je zelfs in bad televisie kunt kijken.

Nieuwsgierig geworden? Kijk hieronder naar de hotelkamers.

hotelkamers
aanbieding bekijken
Bel Route