Blues Festival | Geniet van de Blues in Grolloo

Blues festival

Op 3 en 4 juni 2016 werd tijdens de eerste editie van het Holland International Blues Festival de eerste stap op weg naar een grandioos muzikaal avontuur gezet. Gevolgd door nieuwe edities in 2017 (9 en 10 juni, 2018 (8 en 9 juni) en 2019 (14 en 15 juni). Helaas is vorig jaar het HIBF niet doorgegaan. Wederom gaat het in 2021 ook niet door. De data is bekend voor volgend jaar. 9, 10 en 11 juni 2022 mogen we weer naar het Holland International Blues Festival in Grolloo.

Overnachten tijdens het Blues Festival?

Blues Village Grolloo

Het pittoreske Drentse dorp Grolloo, dat zo’n 800 inwoners telt, ligt ongeveer 11 km ten zuidoosten van Assen, de geboortestad van een van Nederlands bekendste blues zangers: Harry Muskee.

Muskee woonde jarenlang in een boerderijtje in Grolloo, dat zijn band Cuby & the Blizzards als oefenruimte gebruikte. Met hun muzikale successen zetten zij Grolloo op de kaart als blues dorp. Sinds 2011, is de boerderij ingericht als Cuby & the Blizzards museum.

Het is dus een mooie combinatie om naar het Blues Festival te gaan, maar ook om het museum te bekijken. Indien het weer het toelaat, is het zelfs mogelijk om heerlijk op de fiets naar Grolloo te gaan. Zo kan je nog heerlijk uitwaaien na een dag Festival.

Er zijn bij ons fietsen te huur voor € 8.50 per dag. Liever een E-bike? Die hebben we tevens te huur voor € 22.50 per dag.

meer info Blues Festival
Blues Festival
Luxe Themakamer

Combineer je bezoek met een overnachting

Eerst heerlijk ontbijten van ons uitgebreide ontbijtbuffet, voordat er naar het Blues Festival gegaan wordt.

Als het Festival is afgelopen, weer terug naar het hotel, dit zal waarschijnlijk wat later op de avond zijn, maar geen probleem. U heeft namelijk uw sleutel gewoon op de telefoon staan. Nieuwsgierig hoe dat werkt? Klik hier. U kunt dus altijd weer naar binnen om heerlijk te slapen na zo'n dagje muziek.

Toe aan extra ontspanning? Boek dan een kamer met privésauna & terras. Heerlijk in je eigen sauna die op het terras staat van je hotelkamer. Ga je liever in bad? Kies dan in een Luxe Themakamer, deze is voorzien van een bubbelbad. Of de Luxe Thema Suites, deze heeft een vrijstaand bad in de kamer, waar je zelfs in bad televisie kunt kijken.

Nieuwsgierig geworden? Kijk hieronder naar de hotelkamers.

hotelkamers
boek nu
Bel Route