TT-Circuit | Hotel vlakbij het beroemde TT-circuit

Motor

TT-Circuit | Bekijk aankomende evenementen in onze agenda

Upgrade publieksvoorzieningen

Upgrade publieksvoorzieningen | De aankomende jaren zal het TT-Circuit Assen maar liefst 8 miljoen euro investeren in de publieksvoorzieningen. Zo kunt u denken aan het upgraden van tribunes en het aanleggen van een digitaal camera systeem. Inmiddels is de eerste fase van start gegaan wat zich vertaalt in het vernieuwen van de Haarbocht tribune. Zo zullen de zitplaatsen vernieuwd worden, maar wordt het ook toegankelijker voor minder-validen en zal er extra plaats zijn voor hospitality voorzieningen.

TT festival

TT Festival | Tijdens de TT races vindt elk jaar het TT Festival plaats. In de jaren zestig brachten de bezoekers van deze races in de avond een bezoek aan de binnenstad en de horeca speelde hier slim op in door 'De Nacht van Assen' te organiseren. Niet alleen motorliefhebbers kwamen hierop af. De inwoners van Assen en omgeving bleken ook geïnteresseerd te zijn, waardoor 'de Assernacht' al snel door duizenden mensen werd bezocht. Sinds 2016 is daarom de Assernacht uitgebreid naar een vierdaags festival, waardoor de Assernacht nu is omgedoopt tot het TT Festival. Het Festival is een gratis toegankelijk meerdaags evenement in het centrum van Assen, waar de meest toffe bands en uiteenlopende acts uit binnen- en buitenland op verschillende podia optreden.

Wist u dat?

Wist u dat? | De letters TT staan voor Tourist Trophy en zijn ontleend aan de beroemde TT Races op het Isle of Man. De eerste TT werd georganiseerd op 11 juli 1925 op een 24,8 km lang circuit, tussen Rolde, Borger en Schoonloo. De eerste winnaar van de TT races in 1925 was Piet van Wijngaarden met een gemiddelde snelheid van 91,4 km per uur. De TT werd vanaf 1927 een Internationale wedstrijd. In 2023 wordt de 93ste editie van de TT verreden.

TT-Circuit. Bekijk hier de routebeschrijving

motor

TT-Circuit | Hapje eten? Bekijk onze menukaart

Overnachten bij Abdij de Westerburcht

Overnachten bij Abdij de Westerburcht | Wilt u een paar dagen naar het TT-Circuit in Assen? Dan kunt u ervoor kiezen om te overnachten bij Abdij de Westerbucht. Ons hotel is gevestigd in het pittoreske dorp Westerbork, op korte afstand van Assen. Het hotel beschikt over 39 kamers. Verschillende themakamers met bubbelbad, Beauty & Wellness kamers en Luxe Thema Suites, waaronder de Luxe Thema Suite 'TT Assen'. Daarnaast zijn er kamers met privé sauna en terras. Genoeg mogelijkheden voor een heerlijke unieke overnachting.

Bekijk hier de hotelkamers
Vooraanzicht
Bel Route