Overnachting Assen | Overnachten in de buurt van Assen

Overnachting Assen | Bent u van plan om naar Assen te komen om een dagje te shoppen? Of komt u voor de TT of misschien wel het Drents Museum? De hoofdstad van Drenthe heeft veel te bieden en is daarom zeker de moeite waard om te bezoeken. Wanneer u op zoek bent naar een overnachting in Assen of omgeving, kom dan naar Westerbork en geniet van de rust.

Bekijk onze hotelkamers

Luxe overnachting Assen

Naast onze normale één- en tweepersoonskamers hebben we een aantal luxe themakamers in ons hotel. Zo kun je overnachten in een kamer die volledig ingericht is als een schaapskooi, bakkerij, bibliotheek of een brouwerij.

Helemaal gek van wandelen en fietsen in Drenthe? Kom dan overnachten in onze speciaal ingerichte themakamer. Deze luxe hotelkamer heeft een bubbelbad en queensize boxspringbed. Verder zijn aanwezig een douche, toilet, wastafel, luxe relaxstoelen, tafeltje, flatscreen TV en telefoon. Kortom alle luxe die je wilt tijdens de overnachting Assen.

BMW themakamer Alle themakamers
Luxe overnachting Assen
100%
min
81%
Drents museum Assen

Bezoek het Drents Museum

Het Drents Museum in Assen heeft een grote vaste collectie over de prehistorie van de provincie Drenthe met vaste en wisseltentoonstellingen. Ook zijn er veenlijken te bezichtigen zoals 'het meisje van Yde' en 'het paar van Weerdinge'. Er zijn vondsten uit de trechterbekercultuur en de oudste boot ter wereld, de Kano van Pesse, in het museum te vinden.

Het museum heeft ook een vaste collectie van figuratieve kunst, met name het noordelijk realisme, met vertegenwoordigers van de vierde generatie van 'De Groep' (met werk van o.a. Henk Helmantel, Matthijs Röling, Sam Drukker, Douwe Elias, Barend Blankert, Alfred Hafkenscheid, Eddy Roos en Berend Groen). Deze verzameling omvat inmiddels vele honderden werken en is daarmee een van de belangrijkste collecties op dit gebied in Nederland.

De collectie Nederlandse kunst- en kunstnijverheid 1885 - 1935 bevat werken van o.a. Chris Lebeau, Vincent van Gogh, Jan Eisenloeffel, Jan Toorop en Jan Sluijters. In de speciaal ingerichte stijlkamers in het Ontvangershuis is te zien hoe welgestelde Drentse families in vorige eeuwen geleefd hebben.

Bezoek de website van het Drents Museum

Restaurant Drenthe | Bij terugkomst heerlijk aanschuiven in ons sfeervolle restaurant

Bel Route