De OER-reporters laten je de geschiedenis van Drenthe zien!

De OER-reporters in het Drents museum!

De OER-reporters zijn in Assen! In de Drentse hoofdstad bevindt zich namelijk het Drents Museum. Dit museum staat bekend om haar afwisselende internationale tentoonstellingen. Ook neemt Luna je onder andere mee naar het grootste poppenhuis van Nederland, waar je werkelijk alles mag oppakken en aanraken. Gauw even meekijken dus!

OER-reporters in het Gevangenismuseum!

In deze vlog nemen de OER-reporters je mee naar gevangenisdorp Veenhuizen. Ze ontdekken wat Veenhuizen allemaal te bieden heeft vanuit een heuse boevenbus, die ze naar het museum brengt. Hier komen ze alles te weten over de geschiedenis van het dorp, en het gevangeniswezen in het algemeen. Dit doen ze via de "Lange Leo" tocht. Opnieuw heel leuk om even te bekijken!

De OER-reporters in het Veenpark

In deze vlog nemen de OER-reporters je mee naar het Veenpark bij Emmer-Compascuum. In de laatste plek van Nederland waar nog écht turf wordt gestoken hebben ze een kijkje genomen in een plaggenhut, de hoofdagent ontmoet en gezien hoe het leven in het veen er vroeger uitzag. Ook benieuwd? Kijk dan vooral naar het filmpje hiernaast!

De OER-reporters in het Hunebeddenmuseum!

Altijd al eens willen weten hoe de mensen leefden die de hunebedden hebben gebouwd? De OER-reporters hebben het in deze vlog voor je uitgezocht! Ze ontdekken door middel van een spannende speurtocht het Hunebeddenmuseum. Hier leren ze alles over de eerste mensen die in Drenthe op één plek bleven wonen en de eerste boerderijen bouwden. Kijk maar vlug met ze mee om te zien hoe dit allemaal ging.

Bel Route