Mountainbiken in Drenthe | Maak een mooie tocht door de bossen

Mountainbiken in Drenthe

Altijd al eens willen mountainbiken in Drenthe? Pak dan nu je kans. Doe de mountainbikes achter op de auto en rijd richting Drenthe. We hebben 39 sfeervolle kamers. In één van deze kamers kun je heerlijk overnachten nadat er een mooie tocht door de bossen is gemaakt. Heerlijk ontspannen in je eigen privé sauna of in het bubbelbad. De keuze is reuze.

Je kunt je mountainbike gratis plaatsen in één van onze fietsenstallingen. De fiets staat 's nachts veilig achter slot en grendel.

ProeflokaalProeflokaal

Arrangementen

Er zijn meerdere arrangementen bij ons beschikbaar. Wat is er nu fijner dan na zo'n mooie tocht gemaakt te hebben, heerlijk te kunnen genieten in ons sfeervolle restaurant. Of geniet van een High Wine of High Beer in ons Proeflokaal?

Arrangementen kameroverzicht

Deze route ligt in het Nationaal Park Dwingelderveld; het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Je vindt er maar liefst 2 schaapskuddes met herder. Naast heide kom je ook bossen en vennetjes tegen, met veel bijzondere planten. Ook vind je er zeldzame vlinder- en vogelsoorten. De route bestaat voornamelijk uit bos- en zandpaden en is meestal onverhard. De route kan het beste gestart worden bij "Oriëntatiecentrum Dwingelderveld". Je rijdt hier over vrij brede bospaden afgewisseld met leuke stukjes singletrack. Na ongeveer 6 kilometer kom je langs een metalen hek. Binnen dit gebied grazen namelijk schapen en runderen.

Naast prachtige natuur, kom je onderweg het Planetron tegen (je kunt hier film- en sterrenvoorstellingen zien), diverse kunstwerken van kunstenaars over de hele wereld en Infocentrum Lhee van Staatsbosbeheer (hier kun je een diashow bekijken). Het noordelijke gedeelte van de route is een stuk vlakker en gaat vooral over lange, brede bospaden of kleine stukjes singletrack. In het meest noordelijke deel van de route gaat de route een stukje gelijk op met de A28 die je aan je linkerhand tussen de bomen door ziet liggen. Na nog wat brede paden en enkele stukjes singletrack ben je na 23 kilometer weer bij het infocentrum. Omdat het Nationaal Park Dwingelderveld veel toerisme aantrekt, kruis je af en toe wandel- en ruiterpaden. De route is niet zwaar. Hij is dan ook goed te combineren met andere Drentse routes.

Deze route van 15 km bestaat voornamelijk uit singletracks en ligt in het bos- en natuurgebied de Moere nabij Grolloo. Dit landgoed is 55 hectare groot en werd vlak na de Eerste Wereldoorlog gekocht door Lambertus van der Moer, gezagvoerder bij de KNSM. Op het landgoed staat nog een villa; 'De Moere'. De route is voor elk niveau MTB'er goed te doen. Halverwege het parkoers zit een uitdagende bult, maar beginnende mountainbikers kunnen hier omheen. Er is een verbindingsroute met de route in Gieten/Gasselte gemaakt.

De route van Exloo ligt op de Drentse Hondsrug in de boswachterij Exloo. De boswachterij bestaat uit productiebos en stormbos. Dit bos wordt zo genoemd omdat van de omgewaaide bomen de wortels nog gedeeltelijk in de grond vastzitten en hieruit de takken weer uitgroeien tot nieuwe bomen. Langs de route vind je vele prehistorische grafheuvels. Deze heuvels zijn beschermde archeologische monumenten. De route is geschikt voor de gevorderde MTB'er.

De route begint bij een hunebed, na een lus rij je terug en kun je kiezen tussen een zandweg of fietspad. Verder kom je langs een smal pad in open landschap, over een oud motorcircuit, landbouwpaden en een zandhelling. Op sommige stukken kun je je stuurtechniek flink oefenen. bij het oude motorcircuit kun je via de verkortingsroute terugkeren naar het startpunt.

De route is met een 2 km lange verbindingsroute verbonden met de route in het Hunzebos (5 kilometer). Een kleine maar aantrekkelijke route. De route begint met twee klimmetjes en een kleine downhill. Daar gaat de route verder over een steil spoor naar het riviertje de Hunze. Door het veengebied blijft het water hier langer liggen dan op het zand van de noordelijke lus.

Je kunt deze route starten bij:
- Carpool Ees, Schoolstraat, 9536 in Ees (aan de N34)
- Zandgat Kremer, Buinerstraat 8, 9531CG in Exloo
- Land van Bartje Ees, Buinerweg 8, 9536 PG in Ees
- Hunebed Exloo, Bodenpad in Exloo

Bel Route