Hotel in Drenthe - Abdij de Westerburcht te Westerbork

Hotel in Drenthe | Even ontkomen aan de alledaagse drukte. In Abdij de Westerburcht kunt u genieten van de rust, van de prachtige natuur en de Drentse gastvrijheid die voelt als een warme deken. Laat u betoveren door de prachtige provincie in al haar schoonheid.

Bekijk ons aanbod en speciale prijzen

Hotel in Drenthe

Abdij de Westerburcht is hét hotel in Drenthe

In de Drentse plaats Westerbork is Abdij de Westerburcht gevestigd. Abdij de Westerburcht is een hotel met unieke themakamers. Wie Abdij de Westerburcht binnentreedt zal zich wanen in kloosterse sferen. Het hotel is geïnspireerd op het leven van de kloosterlingen van de monnikengemeenschap van Abdij de Koningshoeven in Berkel-Enschot, waar het trappistenbier La Trappe gebrouwen wordt. Alle bieren van La Trappe zijn uiteraard in ons restaurant terug te vinden.Meer over Abdij Koningshoeven

Proef de stilte

Het restaurant biedt een uitgebreide lunch en dinerkaart. Abdij de Westerburcht weet zich te onderscheiden door het aanbieden van het trappistenbier van La Trappe, zowel van de tap als in fles. Deze bieren worden ook gebruikt in de bereiding van sommige gerechten, waardoor ze een unieke beleving bieden. De menukaart is verrijkt met biersuggesties die bij de verschillende gerechten genuttigd kunnen worden. Natuurlijk is er niet alleen bier. Zo hebben we een wijnkaart met mooie wijnen, kunt u kiezen voor de seizoenswijn of een bijpassend wijnarrangement. Daarnaast is er voor de kinderen voor ieder wat wils en is er een speeltuin waar zicht op is vanuit het restaurant.

Meer over het restaurant
restaurant in Drenthe
fietsen in Drenthe

Diverse fiets- en wandelroutes

Zoals u misschien wel weet is Drenthe de provincie met de meeste kilometers aan fietspaden. Daarom kunt u uiteraard bij Abdij de Westerburcht fietsen of e-bikes huren. Vanuit het hotel starten verschillende wandel- en fietsroutes. Op loopafstand van het hotel zijn de Drentse bossen en de heide te bereiken. Ieder seizoen is het Drentse landschap weer een prachtig gezicht en de moeite waard om gezien te worden. Laat u betoveren door de schoonheid van de Drentse natuur.

Bekijk arrangementen

Opwarmen bij de open haard, of... bij Vitalia

Na zo'n stevige wandeling kunt u bij ons neerploffen in onze lounge met open haard. Laat u verassen door ons heerlijke gebak. Een lekkere cappuccino of warme chocolademelk met slagroom erbij, voetjes omhoog en genieten maar!

Mocht u het niet warm genoeg krijgen van de open haard dan wijzen we u graag door naar de sauna bij Vitalia, gevestigd naast ons hotel in Drenthe. U kunt een sauna-arrangement boeken of een sauna-bezoek toevoegen aan uw arrangement.

Meer informatie over Vitalia
Ontspan bij de open haard

Restaurant Drenthe | Lees meer over ons sfeervolle restaurant

Bel Route