Gevangenismuseum

Gevangenismuseum Veenhuizen

In het Gevangenismuseum – dat gevestigd is in één van de oorspronkelijke gebouwen van de kolonie – leer je alles over de geschiedenis van Veenhuizen. Over de lange reis ernaartoe, het bijzondere kolonielandschap en het zware werk dat er verricht moest worden. Kijk rond in het huis van een ambtenaar, bekijk de signalementskaarten, waarop je precies ziet wie er vroeger in Veenhuizen hebben gewoond. Het Gevangenismuseum is een geschikt uitje voor iedere leeftijd.

Website gevangenismuseum

In de sfeer van het Gevangenismuseum blijven?

Uw komst aan het Gevangenismuseum uitbreiden? Dat is mogelijk! Overnacht in een van de mooie luxe thema suites en wie weet zelfs in de Gevangeniskamer. Maak uw dag af met een diner en vervolgens een heerlijk bad. En geniet de volgende ochtend van een uitgebreid ontbijt. Klik hieronder voor meer informatie en de beschikbaarheid van de kamer.

Luxe thema suite
Controleer beschikbaarheid
Gevangenismuseum
Gevangenismuseum
Gevangenismuseum
Gevangenismuseum
100%
min
100%

Het verhaal van Veenhuizen

Misdaad en straf zijn van alle tijden. Maar de manier waarop misdadigers gestraft worden, die is door de eeuwen heen flink veranderd. In het Gevangenismuseum ontdek je alles over straffen van vroeger én nu. Hoe zag een gevangenis er vroeger uit? Hoe ging men om met de gevangenen? Bekijk de maquettes, prenten en historische objecten, zoals een pijnbank en zelfs een radbraakkruis, die laten zien hoe bruut er vroeger gestraft werd…

In het Gevangenismuseum vind je nog echte slaapkooien, een koepelgevangenis en een modern cellenblok. Je mag overal in! Wil je weten hoe het er tegenwoordig in de gevangenis aan toe gaat? Maak kennis met vijf personen die een misdaad hebben begaan en volg hen tijdens hun arrestatie, veroordeling en gevangenschap.

Hoe ziet jouw complete Gevangenismuseum ervaring eruit?

Bel Route