Floaten | Gewichtloos drijven op zout water

Floaten is het gewichtloos en zonder prikkels drijven op zout water in je eigen floatruimte. Het water is verzadigd en 1/3 deel in het water is mineraal magnesium en zout. Het lichaamseigen magnesium, de gewichtloosheid, de warmte en rust dragen bij aan ontspanning en balans. De bloeddoorstroming verbetert, de ademhaling en het hartritme vertragen, de bloeddruk en hersenfrequentie dalen. Zo krijgt het lichaam de kans om zijn natuurlijke balans, waarin alle delen en systemen met elkaar samenwerken, te hervinden en voelt u zich weer als herboren!

Voor specifieke vragen kunt u contact opnemen met Vitalia door te bellen naar 0593-222120

Floattijden

Er zijn vaste tijden die u kunt boeken voor het floaten op elke dag van de week! Deze tijden zijn:

10.00 - 11.30 - 13.00 - 14.30 - 16.00 - 19.00 - 20.30 uur

Voor een optimale float ervaring dient u rekening te houden met de volgende punten:

 • Indien u klachten van lichamelijke of geestelijke aard heeft of medicijnen gebruikt, raadpleeg eerst uw (huis) arts.
 • 10 minuten voor aanvang van de floatsessie aanwezig te zijn, zodat u in alle rust uitleg kunt krijgen.
 • Het wordt aanbevolen voorafgaand aan het floaten voldoende te eten, maar niet teveel. Het is niet aan te raden (minimaal één uur) voor het floaten nog koffie te drinken
 • Enkele uren voorafgaand aan het floaten liever niet te scheren c.q. te ontharen, in verband met het zoutgehalte van het water (het zout kan prikken). Kleine huidbeschadigingen kunt u afdekken met vaseline (is beschikbaar).
 • Tijdens het floaten kunt u gebruik maken van een speciaal kussentje om uw nek te ondersteunen.
 • Graag vloeistof en houder meenemen indien u contactlenzen draagt.
 • Na afloop van het floaten is het belangrijk tijdens het douchen de oren goed uit te spoelen met de douchekop. Bij veel mensen blijft er anders enkele dagen zout achter in de oren. Er zijn ook oordopjes beschikbaar.
 • Als u zwanger of herstellende bent van een bevalling, dan dient u dit van tevoren met uw arts en ons te bespreken.

Houdt er a.u.b. rekening mee dat floaten niet is toegestaan wanneer:

 • U op de floatdag uw menstruatieperiode heeft of zult krijgen
 • U grote huidbeschadigingen heeft die nog niet geheel genezen zijn. Kleine huidbeschadigingen zijn geen probleem, deze kunt u afdekken met onze zuurvrije vaseline.
 • U voorafgaand aan een float-sessie alcohol en/of drugs heeft gebruikt (dit geldt ook voor de massage).

Contra-indicaties

Over het algemeen geldt een contra-indicatie voor (zwaar) psychiatrische patiënten en zij met klinische depressies, omdat in deze gevallen de effecten van het floaten onvoorspelbaar zijn. Vanzelfsprekend zijn mensen met open wonden of incontinentie geen geschikte kandidaten. Personen met ernstige verhoogde bloeddruk kunnen een dusdanig lage bloeddruk krijgen dat ze kunnen flauwvallen, echter, wanneer de bloeddruk met medicijnen wordt beheerst, is er weinig risico. Eveneens is het risico klein voor mensen die onder behandeling zijn (medicijngebruik) voor epilepsie.

Meer informatie over floaten?

Bel Route