Abdij de Westerburcht: het Eerste CO2-neutrale hotel van Drenthe

Wij streven er naar om het eerste CO2-neutrale hotel van Drenthe te worden!

Ons streven is om het eerste CO2-neutrale hotel te worden van Drenthe. Dit is een doel voor de toekomst, maar wat doen wij nu allemaal al? Hierbij geven we u graag een overzicht van hetgeen wij allemaal al doen en wat u als gast bij ons kan verwachten.

The Goodroll

Wij gebruiken toiletpapier van The Good Roll. Zij produceren 100% gerecycled, Europees toiletpapier. Daarnaast doneren ze ook nog eens 50% van hun netto winst aan de bouw van toiletten in Afrika. Een duurzame keuze voor zowel de planeet, als voor de mens zelf!

Zonnepanelen

Ons hotel heeft een ontzettend groot dak, ideaal om zonnepanelen op te leggen! Dat hebben we daarom ook gedaan, maar liefst meer dan 191 stuks! Deze hebben we van het Drentse bedrijf Zonne-energie Noord Nederland uit Beilen. Op deze manier is bijna al onze energie groen en duurzaam!

Onze eigen biologische tuin!

Onze koks zijn niet alleen sterren in de keuken, maar hebben ook nog eens groene vingers! Bij ons in de biologische tuin groeien diverse groentes, kruiden en fruitbomen. Deze worden ook echt gebruikt in de gerechten. Vraagt u onze medewerkers maar eens welke ingrediënten van uw gerecht uit onze eigen tuin komen!

Overnachten in ons duurzame hotel?

Van sinaasappels naar zeep

Heeft u 's ochtends verse jus d'orange gepakt bij het ontbijt? Dan heeft u niet alleen erg lekker en gezond gehandeld, maar ook nog eens een duurzame keuze gemaakt. Wij gooien de schillen van onze sinaasappelen namelijk niet weg maar deze worden als zeep hergebruikt! Afval is namelijk te mooi om weg te gooien. Bij Unwaste vinden ze dat het zelfs niet hoeft te bestaan. Wij zamelen al onze sinaasappelschillen in om ze vervolgens op te laten halen door Unwaste. Zij maken hier dan lekkere zeep van, die wij vervolgens weer gebruiken in de dispensers op onze hotelkamers.

Klik hier voor meer informatie over Unwaste!
Abdij de Westerburcht: het Eerste CO2-neutrale hotel van Drenthe

Oplaadpunten elektrische auto's

Sinds 2020 hebben wij speciale parkeerplaatsen voor elektrische auto's. Deze zijn voorzien van palen waar u de auto aan op kunt laden. De parkeerplekken zijn te herkennen aan de leuke groene stekkers die op de grond gestraat zijn.

Er warmpjes bij zitten

Een warme kamer zónder aardgas. Dat doen wij zo duurzaam mogelijk door middel van een warmtepomp. Deze haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt daar een bruikbare temperatuur van. Op die manier reduceren wij onze CO2 uitstoot, maar zit u er tóch warmpjes bij!

EcoTapwater

Water is natuurlijk voor iedereen super belangrijk, maar al het plastic in de flessen is wel een beetje zonde. Daarom hebben wij plat en bruisend water van EcoTapwater. EcoTapwater is een duurzaam alternatief voor mineraalwater uit flessen. Dit water schenken wij in glazen flessen, waardoor wij onze CO2 uitstoot én zwerfafval een beetje verminderen.

Abdij de Westerburcht: het Eerste CO2-neutrale hotel van Drenthe

Van koffiedik naar kroketten

We houden natuurlijk allemaal ontzettend van een kopje koffie. Koffie produceert alleen wel veel afval, namelijk koffiedik. Gelukkig kunnen wij iets heel moois met koffiedik. Wij werken samen met GRO om een heel mooi circulair proces te creëren. Zij halen onze koffiedik op, gebruiken het bij de kweek van oesterzwam paddenstoelen, en wij krijgen daar weer heerlijke oesterzwam kroketten- en bitterballen voor terug. Op deze manier wordt ons afval gebruikt om een prachtig CO2 arm product te maken.

Meer informatie over GRO

Blijf op hoogte met onze nieuwsbrief

Uw gegevens worden nooit gedeeld met een derde partij.
Bel Route