Een interactieve toverroute met een betoverend winterverhaal

De Magische Toverroute

Wie wil er nu niet met een toverstafje zwaaien waardoor er magische dingen ontstaan. De Magische Toverroute is een leuk idee om met de kinderen te doen nu het weer vroeg donker wordt en we wel lichtpuntjes kunnen gebruiken.

In het centrum van Emmen kun je deze interactieve route beleven. Je kunt bij Tourist info Emmen een toverstafje kopen voor dit betoverende winterverhaal en door aanraking met het toverstafje treintjes laten rijden, kun je een lichtshow starten of krijg je muziek te horen. Vanaf 27 november tot 9 januari kun je deze route in Emmen beleven.

STREET ART TOUR OLIFANTENVERBLIJF

Op 20/21 en 27/28 november a.s. kun je de grootste street art locatie van Drenthe ontdekken. Het oude Olifantenverblijf in het voormalig dierenpark in Emmen ondergaat dan een totale transformatie. Er komen dan 35 (inter)nationale en lokale street art en graffiti kunstenaars uit Nederland en België die de ruim 2500 vierkante meter verrijken met hun kunstwerken. Indrukwekkend om doorheen te lopen met een lokale gids. Echt uniek omdat dit gebied anders niet toegankelijk is.

IJSBEELDENFESTIVAL EMMEN (Koopzondag 19 december)

In het centrum van Emmen gaan diverse ijskunstenaars op vijf locaties in Emmen aan de slag met enorme ijsblokken. Aan het eind van de dag kun je dan zien wat voor prachtige ijssculpturen ze hebben gemaakt uit de grote blokken ijs. De specialist uit de regio Wim Vos uit Orvelte maakt samen met vijf andere kunstenaars deze prachtige creaties voor het IJsbeeldenfestival.

De blokken die met speciaal zuiver water worden ingevroren gaan dan naar de koelcellen van Bidfood. Op de zondag worden ze naar het centrum gebracht zodat de artiesten hun skills kunnen tonen.

De winkels zijn geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Een interactieve toverroute met een betoverend winterverhaal
Bel Route