De complete Wildlands ervaring! - voor volwassenen

wildlands

Waarom kiezen voor de Wildlands Luxe Themasuite?

Zoals je in WILDLANDS een wereldreis maakt in één dag, doe je dat in je hotelkamer ook. Dit is echt een suite met de WOW factor. De thema's jungle, savanne en de polen komen hier alle drie in terug. Deze suite bestaat uit twee verdiepingen, volledig gehuld in het WILDLANDS thema. Het hoogtepunt van deze suite is toch wel het bad. Deze bevindt zich namelijk naast een rotswand, waarbij een waterval over de rotsen het bad in sijpelt. Door de mooie belichting ziet dit er ontzettend gaaf uit. Daarnaast vind je in deze suite een extra verdieping met een comfortabele bank en een smart TV. Op deze televisie kun je Netflix of Videoland kijken, mocht je een account hebben. Liever beneden vanuit bed TV kijken? Kan ook, want daar hangt ook een televisie. De luxe badkamer met inloopdouche en toilet zorgen voor een luxe geheel.

Nog één keertje kijken dan!

Waar komt het thema vandaan?

Op nog geen half uurtje rijden is WILDLANDS Adventure Zoo gevestigd, in de bruisende stad Emmen. Dit is een dierentuin gecombineerd met diverse attracties. Het park bestaat uit drie thema's, namelijk de jungle, savanne en de noord- en zuidpool. Op die manier maak je een wereldreis in één dag! Van olifanten tot vlinders, je vindt het hier allemaal. Wil je een leuke avontuurlijk dag? Dan is een bezoek aan WILDLANDS een echte aanrader!

MEER OVER WILDLANDS
WILDLANDS

Een heerlijk Drents ontbijt

Voordat jullie op pad gaan, kunnen jullie eerst genieten van ons uitgebreide ontbijt. U heeft de keuze uit diverse broodsoorten, bolletjes, heerlijk warme broodjes uit de oven, beschuit, ontbijtkoek, verse vleeswaren en kaassoorten, diverse soorten (zoet) beleg, gekookte eieren (zowel zacht als hard!), (vruchten-) kwark, vers fruit, melk, karnemelk, verse jus d'orange, verschillende soorten koffie en thee! Kortom, voor ieder wat wils!

Meer info over het ontbijtbuffet

De omgeving verkennen?

Wanneer het mooi weer is, is het een prima idee om op de fiets de omgeving te verkennen. Wij verhuren gewone fietsen en e-bikes. Bij de receptie kunt u verschillende wandel- en fietsroutes krijgen. Vanaf ons hotel fietst u zo de prachtige natuur in. Een aanrader dus!

Wat kun je naast een bezoek aan WILDLANDS nog meer doen?

Is WILDLANDS echt jouw thema? Dan heb jij vast een liefde voor dieren. Zoo Bizar is in dit geval ook een echte aanrader. Dit is een mini dierentuin in het centrum van Orvelte: 3,5 kilometer van ons hotel. Deze dierentuin heeft een heel bijzonder aanbod aan dieren. Zo is hier een vogelspin, stinkdier maar ook een baardagaam of wandelende tak. Deze dierentuin is opgezet in een oude Saksische boerderij. Het is dan ook de kleinste dierentuin van Nederland. Veel dieren zitten in open verblijven en er worden ook demonstraties gegeven, om je meer te vertellen over de leefgewoonten van deze bijzondere dieren.

Meer over Zoo Bizar!
Zoobizar
Orvelte

Orvelte, het museumdorp

Naast het feit dat Zoo Bizar in Orvelte ligt, is het ook een bezienswaardigheid op zich. Orvelte is namelijk een monumentendorp, waar de mensen nog wonen en werken zoals zij vroeger deden. Auto's zijn hier dan ook niet toegestaan. Diverse Saksische boerderijen laten zien hoe de mensen hier woonden, maar een kijkje in een echt huis is ook mogelijk. Het Ottenshoes is namelijk het huis waar de familie Ottens vroeger woonde. Deze is zo ingericht dat op multimediale wijze wordt getoond hoe deze familie hier leefde. Naast het Ottenshoes is er ook een Ambachtentuin, waar diverse ambachten worden gedemonstreerd. Zo is hier onder andere een klompenmakerij, smederij, bakkerij en houtzagerij.

Meer over Orvelte

Culinair wandelen

Is het mooi weer? Dan is het een uitstekend idee om te voet naar Orvelte te gaan. Deze route loopt namelijk over het Reijntjesveld, wat een prachtig natuurgebied is. Bij Abdij de Westerburcht bieden we een speciaal arrangement aan, welke wordt gecombineerd met een hapje, drankje, wandeling en een bezoek aan Orvelte. De start is namelijk in ons eigen restaurant met een kopje koffie en gebak. Vervolgens wandelt u naar Orvelte met een mooie wandelroute. In Orvelte kunt u een soepje nuttigen bij De Schenkerij, een nostalgisch ingericht restaurant. Hierna loopt u weer terug naar Westerbork en nuttigt u een lunchgerecht of hoofdgerecht.

Meer over het culinair wandelarrangement
high cocktail

Eén van onze High's!

Niet zulk lekker weer, of gewoon even ontspannen na een avontuurlijke dag in WILDLANDS? Daar hebben wij wel wat voor! Wij bieden namelijk diverse High's aan! Zo kun je kiezen voor de non alcoholische Afternoon High Tea, High Tea Deluxe, High Coffee of High Coffee Deluxe. Uiteraard kun je ook lekker aan de borrel! De High Wine, High Cocktail, High Beer óf de High Beer Deluxe zijn dan mogelijk. Alle High's bestaan uit de bijbehorende drankjes aangevuld met heerlijke passende hapjes! Bij de non-alcoholische High's zijn dit zoete én hartige hapjes en bij de alcoholische High's zijn dit hartige hapjes.

Meer lezen over de high's

De Drentse geschiedenis

Naast een avontuurlijk verblijf ook nog wat leren over deze oerprovincie? De Drentse geschiedenis is namelijk erg interessant en er is beduidend veel over te zeggen. Er zijn namelijk relatief veel overblijfselen uit de geschiedenis die nog steeds intact zijn. Denk bijvoorbeeld aan de hunebedden, die nog overal in Drenthe terug te vinden zijn. Voor wie meer wil weten over de geschiedenis en het ontstaan van de hunebedden, is een bezoek aan het Hunebedcentrum in Borger een aanrader.

Meer informatie over het Hunebedcentrum
hunebedcentrum
mammoetbotten

Naast olifanten ook mammoeten bekijken?

Vond jij de olifanten in WILDLANDS indrukwekkend? De mammoeten die vroeger over het Drentse landschap dwaalden waren nog een stukje indrukwekkender. Deze hadden namelijk gigantische slagtanden, soms wel van vier meter lang! In het Drents museum in Assen zijn nog mammoetbotten te zien. Daarnaast zijn hier meerdere archeologische vondsten tentoongesteld die aantonen hoe het leven in de prehistorie in Drenthe eruit zag.

In het Drents Museum vind je ook veel wisselende exposities van bekende schilders. Vaak zien we hier het Drentse landschap ook in verf terug komen.

Meer informatie over het drents museum

Aan het einde van de dag lekker een hapje eten?

Ook dat kan in ons restaurant. Na een hele dag op pad hebben jullie vast trek gekregen! Onze menukaart biedt voor ieder wat wils. Naast een menukaart met heerlijke gerechten, hebben wij ook een fantastische bier- en wijnkaart! Genieten dus. Is het nog lekker weer? Dan geven we je de tip om lekker op het verwarmde terras plaats te nemen terwijl je de zon kunt zien ondergaan. Blijf gerust hangen voor een lekker slaapmutsje!

Hoe ziet jouw Wildlands Adventure Zoo ervaring eruit?

Bel Route