De complete Vincent van Gogh in Drenthe ervaring - voor volwassenen

Waarom de Vincent van Gogh Luxe Themasuite?

Deze suite is van alle gemakken voorzien. Daarnaast komt in de hele kamer het thema Vincent van Gogh terug. Zo zijn er bekende schilderijen van Vincent van Gogh te zien, zoals Amandelbloesem, Zelfportret met grijze vilten hoed en Middagdutje. Het lijkt net alsof Vincent van Gogh zelf in deze kamer aan het schilderen is geweest! In deze suite staat een heerlijk kingsize tweepersoonsbed en een luxe badkamer met stortdouche. Daarnaast is er op de tweede verdieping een lekkere bank met een televisie én een vrijstaand bad!

Oké, nog even kijken dan!

Rustig aan de dag beginnen met een heerlijk uitgebreid ontbijt

Voordat jullie op pad gaan, kunnen jullie eerst genieten van ons uitgebreide ontbijt. U heeft de keuze uit diverse broodsoorten, bolletjes, heerlijk warme broodjes uit de oven, beschuit, ontbijtkoek, verse vleeswaren en kaassoorten, diverse soorten (zoet) beleg, gekookte eieren (zowel zacht als hard!), (vruchten-) kwark, vers fruit, melk, karnemelk, verse jus d'orange, verschillende soorten koffie en thee! Kortom, voor ieder wat wils!

Waar komt het thema vandaan?

Vincent van Gogh, een kunstenaar met een bijzonder verhaal. De één kent hem van zijn karakteristieke manier van schilderen, de andere kende hem van het akkefietje met het oor. Eén ding was zeker, hij maakte prachtige schilderijen. Wat niet veel mensen weten, is dat Vincent tijdens zijn carrière enige tijd in Drenthe heeft gewoond. Vincent was gecharmeerd door Drenthe, want zoals hij sprak:

Drente is zo mooi, zo zeer pakt het me algeheel in en voldoet mij absoluut, dat ik, indien ik niet voor altijd hier kon zijn, ik liever 't maar niet gezien had. Het is onbeschrijflijk schoon.

Vincent van Gogh
Vincent van Gogh huis

Vincent van Gogh huis

In Veenoord/Nieuw-Amsterdam staat het huis waar Vincent van Gogh tijdens zijn verblijf in Drenthe gewoond heeft. Dit is nog het enige voor publiek toegankelijke huis van Vincent van Gogh in Nederland. In 1883 ging hij naar Drenthe, om inspiratie op te doen voor zijn schilderijen. Het doel was dan ook om de landarbeider uit Drenthe vast te leggen. Zijn bed staat nog op dezelfde plek en de inrichting ziet er zo uit, alsof hij elk moment terug kan komen van een wandeling door het veen. Je kunt hier een film bekijken die je meeneemt naar 1883 en je door de ogen van de schilder laat meekijken.

Meer over het Vincent van gogh huis

Museum van papierknipkunst

Hier kun je bijna kruipend naar toe vanaf ons hotel. Het museum van papier knipkunst zit namelijk schuin tegenover onze locatie. Je ziet hier mooie en bijzondere kunstwerken van papier én: je kan hier zelf ook lekker aan de slag! Onder een gezellige en enthousiaste begeleiding stort je jezelf helemaal op de wereld van papierknipkunst.

Meer over het museum van papierknipkunst
papierknipkunst
stiefkiekn

Stiefkiekn!

Een begrip in Westerbork is Stiefkiekn. Wanneer je hier niet vandaan komt, zul je wellicht niet weten wat we hiermee bedoelen. Stiefkiekn is een jaarlijks georganiseerd evenement in Westerbork, waarbij diverse levende standbeelden ter tentoonstelling staan verspreid door het dorp. Er is een versie overdag door het dorp en een versie die in de avond in het donker wordt georganiseerd. Voor iedere kunstliefhebber is dit een fantastisch evenement om bij te wonen, sommige beelden zijn niet van echt te onderscheiden!

Meer over stiefkiekn

Beeldentuinen

Er zijn in Drenthe ook diverse beeldentuinen te bezichtigen. Zo is er in Eeserveen een keramiekbeeldentuin. Hier kun je heerlijk rondstruinen om de mooie en bijzondere beelden te bekijken. Het keramiek wordt in eigen atelier gemaakt. De beeldentuin heeft een oppervlakte van 20.000 vierkante meter rondom de galerie. De entree is gratis én: mits aangelijnd zijn honden ook welkom.

Meer informatie over Galerie Harwi
beeldentuin

Hapje eten?

Na een lange dag vol kunst en cultuur even lekker nakletsen over wat jullie gedaan en gezien hebben? Doe dat dan tijdens een heerlijk ontspannen diner in ons sfeervolle restaurant of op ons verwarmde terras. Jullie kunnen ook kiezen voor één van onze High's!

Hoe ziet jouw ultieme Vincent van Gogh in Drenthe ervaring eruit?

Bel Route