De complete Vincent van Gogh in Drenthe ervaring - voor kinderen

Wat is er zo gaaf aan de Van Gogh Luxe Themasuite?

Deze suite is geheel in stijl van Vincent van Gogh. Weet je wie dat is? Dat is een schilder die leefde in de negentiende eeuw en die op een hele mooie en herkenbare manier schilderde. Hij is dan ook één van de beroemdste kunstenaars uit de Nederlandse geschiedenis! Een bekend schilderij is 'Amandelbloesem'. Een nabootsing van dit schilderij zie je dan ook op de muur achter het bed, welke helemaal doorloopt tot het plafond. Ook een nabootsing Van Gogh's zelfportret met grijze vilthoed hangt in deze kamer en van Middagdutje.

Oké, nog even kijken dan!

Waar komt het thema vandaan?

Vincent van Gogh is een schilder met een bijzonder verhaal. Je kan hem herkennen aan de manier waarop hij schildert, namelijk met olieverf in héle kleine streepjes. Waar je hem ook aan kunt herinneren is een heel merkwaardig ding, je gaat het misschien niet eens geloven. Vincent van Gogh sneed zijn eigen oor af! Er zijn meerdere redenen bedacht waarom hij dit deed, maar de meest aannemelijke reden was omdat hij geestelijk ziek was.

Vincent van Gogh verbleef enkele maanden in Drenthe, omdat hij zo verwonderd was over de schoonheid van het landschap. Hij schreef:

Drente is zo mooi, zo zeer pakt het me algeheel in en voldoet mij absoluut, dat ik, indien ik niet voor altijd hier kon zijn, ik liever 't maar niet gezien had. Het is onbeschrijflijk schoon.

Vincent van Gogh
100%
min
79%

Eerst even een ontbijtje eten

Voordat jullie op pad gaan, kunnen jullie eerst genieten van ons uitgebreide ontbijt. U heeft de keuze uit diverse broodsoorten, bolletjes, heerlijk warme broodjes uit de oven, beschuit, ontbijtkoek, verse vleeswaren en kaassoorten, diverse soorten (zoet) beleg, gekookte eieren (zowel zacht als hard!), (vruchten-) kwark, vers fruit, melk, karnemelk, verse jus d'orange, verschillende soorten koffie en thee! Kortom, voor ieder wat wils!

Hapje eten?

Bij terugkomst in ons restaurant een hapje eten? Dat kan, schuif gerust aan in ons sfeervolle restaurant of lekker op het verwarmde terras! Vanaf ons terras heb je ook direct zicht op de speeltuin, wel zo handig! We hebben uiteraard naast de menukaart ook een kinderkaart.

Vincent van Gogh huis

Vincent van Gogh huis

In Veenoord/Nieuw-Amsterdam staat het huis waar Vincent van Gogh tijdens zijn verblijf in Drenthe in gewoond heeft. Je kunt hier zelfs een kijkje nemen, alles ziet er nog uit zoals het eruit zag toen hij er nog woonde! In 1883 ging hij naar Drenthe om te schilderen. Hij wilde graag schilderen hoe de mensen hier werkten. Als je in zijn kamertje komt, dan zie je dat zijn bed nog steeds op dezelfde plek staat, net als het bureau waar hij vaak met uitzicht op het landschap zat te schilderen. Het lijkt net alsof hij zo weer terug kan komen van zijn wandeling door het veen. Je kunt hier ook een film bekijken die je meeneemt naar 1883 en je door de ogen van de schilder laat meekijken.

Meer over het Vincent van gogh huis

Museum van papierknipkunst

Hier kun je bijna kruipend naar toe vanaf ons hotel, zo dichtbij is het! Het museum van papier knipkunst zit namelijk schuin tegenover onze locatie. Je ziet hier mooie en bijzondere kunstwerken van papier én: je kan hier zelf ook lekker aan de slag! Onder een gezellige en enthousiaste begeleiding stort je jezelf helemaal in de wereld van papierknipkunst. Weer eens wat anders!

Meer over het museum van papierknipkunst
papierknipkunst
stiefkiekn

Stiefkiekn!

Een begrip in Westerbork is Stiefkiekn. Stief-wattes? Als je hier niet vandaan komt, weet je waarschijnlijk niet wat dit betekent. Stiefkiekn is een jaarlijks georganiseerd evenement in Westerbork, waar allemaal levende standbeelden door het hele dorp staan. Ze lijken net echt en sommigen zijn heel erg grappig. Dit is echt een aanrader, want zoiets maak je niet vaak mee!

Meer over stiefkiekn

Beeldentuinen

In Drenthe kun je ook naar een beeldentuin. Dat is een tuin waar allemaal mooie kunstwerken in staan. Zo is er in Eeserveen een keramiekbeeldentuin. Hier kun je heerlijk rondstruinen om de mooie en bijzondere beelden te bekijken. Het keramiek wordt in eigen atelier gemaakt door de kunstenaar! De beeldentuin heeft een oppervlakte van 20.000 vierkante meter rondom de galerie. De entree is gratis én: mits aangelijnd zijn honden ook welkom. Dat is leuk!

Meer informatie over Galerie Harwi
beeldentuin

Hoe ziet jouw ultieme Vincent van Gogh in Drenthe ervaring eruit?

Bel Route