De complete TT Circuit ervaring! - voor kinderen

TT Suite

Wat is er zo gaaf aan de TT Circuit Luxe Themasuite?

Wanneer je deze suite binnenstapt, denk je al: WOW! Dat is gaaf. Deze bestaat namelijk uit twee verdiepingen en overal zie je het thema TT Circuit terug. Er is behang gebruikt met mooie ouderwetse foto's van het TT Circuit en je ziet overal bekende details terug uit de motorsport. Boven staat een bad gewoon in de kamer, samen met een televisie, slaapsofa en bureau en beneden staat een lekker groot bed met een televisie. De luxe badkamer maakt het af.

Nog één keertje kijken dan!

Waar komt het thema vandaan?

Vlakbij het hotel is het TT Circuit. Dit is een beroemde racebaan waar grote evenementen worden georganiseerd. Zo wordt het gebruikt voor grote races als Moto GP TT Assen, WK Superbike en het Britse kampioenschap Superbike. Er komen mensen vanuit de hele wereld om te kijken naar of deel te nemen aan deze races! De racebaan staat bekend om de motorsport, maar het wordt ook gebruikt voor andere races. Er werd zelfs nagedacht om de Formule 1 hier te houden, maar helaas werd het circuit van Zandvoort daarvoor gekozen.

MEER OVER HET TT CIRCUIT
TT Circuit

Opstaan met een Drents ontbijtje

Voordat jullie op weg gaan naar het TT Circuit, is het een strak plan om even een goede bodem te leggen. Schuif gerust aan voor ons heerlijke ontbijt. U heeft de keuze uit diverse broodsoorten, bolletjes, heerlijk warme broodjes uit de oven, beschuit, ontbijtkoek, verse vleeswaren en kaassoorten, diverse soorten (zoet) beleg, gekookte eieren (zowel zacht als hard!), (vruchten-) kwark, vers fruit, melk, karnemelk, verse jus d'orange, verschillende soorten koffie en thee! Kortom, voor ieder wat wils!

Wat kun je bij het TT Circuit doen?

Je kunt natuurlijk één van de genoemde evenementen bezoeken! Deze zijn alleen wel érg populair, waardoor ons hotel rondom deze datum vaak al snel vol zit. Naast deze grote evenementen worden er ook kleinere evenementen georganiseerd.

Zo is er ieder jaar een Truckstar festival, waarbij grote vrachtwagens bij elkaar komen en over het circuit rijden. Een ontzettend gaaf gezicht, wat al begint bij het binnenrijden van de vrachtwagens. Overal langs de weg zitten mensen om de vrachtwagens te zien binnenrijden en de vrachtwagens knipperen met hun grote lichten. Vergis je niet hoor, hier komen ook bijna 60.000 bezoekers op af! Dus ook dit is een groot feest!

Meer over het Truckstar festival
Truckstar
tracking day

Zelf rijden op het TT Circuit tijdens een Trackday

Het is ook mogelijk om zelf te rijden op het TT Circuit, met je eigen auto of motor. Nog geen 18? Dan moet je nog even wachten, maar je kunt wel mee om te kijken hoe je vader, broer of misschien wel je moeder over het circuit scheurt! Op de kalender kun je zien op welke dagen er op het circuit gereden kan worden.

Kalender bekijken

Nog niet uit geracet?

Wil jij toch graag zelf achter het stuur zitten en ben jij er niet vies van om een beetje vies te worden? Ga dan ‘dirt’karten bij Torsion in Assen. Dit is karten zoals je het kent, alleen dan buiten op een zandondergrond met aangepaste karts. Let op: je moet hier wel 16 jaar of ouder voor zijn! Ben je dat nog niet? Dan zijn er ook andere activiteiten om uit te kiezen.

Meer over Torsion
dirtkarten
Codename Energy

Wat is er nog meer te doen in Assen?

In Assen is een hoop te beleven! Zo is hier bijvoorbeeld het Drents Museum. Hier zijn diverse tentoonstellingen, activiteiten en gave kinderprogramma’s. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen aan het avontuur Codename: Energy. Hierbij ga je het avontuur aan met twee professoren in hun lab! Samen maak je een tocht door de spannende wereld van energie. Het is jullie taak om de code te kraken.

MEER OVER HET DRENTS MUSEUM

De Nieuwe Kolk

De Nieuwe Kolk? Wat is dat dan? Nou, dat is een bioscoop en theater in één. Er zit zélfs een bibliotheek in. In de Nieuwe Kolk worden concerten gehouden, maar ook bijvoorbeeld workshops. Lekker een filmpje kijken? Kan ook gewoon hoor. Benieuwd of er wat leuks georganiseerd wordt tijdens jouw verblijf? Neem dan eens een kijkje in hun agenda en wie weet word jij wel aangenaam verrast!

Meer over de nieuwe kolk
dnk

Hapje eten?

Dat kan in ons sfeervolle restaurant of op ons verwarmde terras (met uitzicht op de speeltuin). Wij hebben een heerlijke uitgebreide menukaart en natuurlijk een speciale kinderkaart.

Hoe ziet jouw ultieme TT Circuit ervaring eruit?

Bel Route