De complete Schaapskooi ervaring! - voor kinderen

schaapskooi

Wat is er zo gaaf aan de Suite de Schaapskooi?

Zoals we al eerder benoemden, kan je hier vanuit je bed naar de sterren kijken. De slaapkamer is namelijk gevormd in een grote punt en hier zie je nog authentieke gebinten zoals deze in de schaapskooien en boerderijen veel voorkwamen. Aan de wand zijn zwarte horizontale planken bevestigd, ook typerend voor de ouderwetse schaapskooien. Daarnaast is er een lekker vrijstaand bad op de benedenverdieping en een inloopdouche in de badkamer. Loop met de trap naar boven en hier staan een slaapbank en een tweepersoonsbed.

Nog één keertje kijken dan!

Waar komt het thema vandaan?

Goede vraag! Dat verhaal neemt ons een beetje mee de geschiedenis in en heeft te maken met het thema van ons hotel: de Abdij. Deze inspiratie is afkomstig van Abdij de Koningshoeven in Berkel-Enschot. In 1880 ontstond Abdij de Koningshoeven als toevluchtsoord voor monniken uit Frankrijk. Zij moesten vluchten omdat hun trappistenklooster verboden werd, waardoor zij zich begaven naar het veilige Brabant. Hier konden ze gebruik maken van een stuk heide en een aantal hoeven. Deze hoeven behoorden voorheen aan Koning Willem ll, waardoor deze de koningshoeven genoemd werden. De monniken bouwden deze hoeven en de bijbehorende schaapskooi om tot een klooster, het eerste trappistenklooster in Nederland. Daar komt het thema dus vandaan.

MEER OVER DE ABDIJ
Klooster

Eerst even een ontbijtje!

Moet jij nog even wakker worden voordat jij van start kan gaan? Doe dat dan met ons uitgebreide ontbijt! U heeft de keuze uit diverse broodsoorten, bolletjes, heerlijk warme broodjes uit de oven, beschuit, ontbijtkoek, verse vleeswaren en kaassoorten, diverse soorten (zoet) beleg, gekookte eieren (zowel zacht als hard!), (vruchten-) kwark, vers fruit, melk, karnemelk, verse jus d'orange, verschillende soorten koffie en thee! Kortom, voor ieder wat wils!

Lekker weertje?

Huur dan een fiets, dat kan namelijk bij ons! Vanaf ons hotel kan je alle kanten op en je fietst zo de prachtige natuur in. Let wel op! Wil je een kinderfiets huren? Geef dit dan op tijd aan, deze staan namelijk niet standaard bij ons maar kunnen zonder problemen bij ons afgeleverd worden.

Waar kunnen we nog een Schaapskooi vinden?

De Brabantse schaapskooi waar deze suite op gebaseerd is, is nu natuurlijk een klooster en ook een béétje ver weg om te bezoeken! Maar wij zitten in Drenthe, waar genoeg schapen te vinden zijn! Zo is in Orvelte nog een echte schaapskudde. Deze kudde wordt door de herder en zijn honden rondgedreven en de kans is groot dat je ze tegenkomt wanneer je een wandeling gaat maken. Dat is leuk om te zien zeg! Bij de schaapskooien in Orvelte kun je nog precies zien hoe de stallen er vroeger uitzagen.

Meer over de schaapskooien
Schaapskooi orvelte
Orvelte

Wat is er nog meer te doen in Orvelte?

Als je een kijkje gaat nemen bij de schaapskooien in Orvelte, raden we je aan gelijk de rest van Orvelte te bezoeken. Orvelte is namelijk een museumdorp wat nog de uitstraling heeft van een 19e eeuws Drents Esdorp. Het is een autovrij dorp waar je nog mooie authentieke Saksische boerderijen vindt en diverse winkeltjes en ambachten. Zo kun je bij ’t Bakkershoes zien hoe echte Drentse knieperties worden gemaakt en is er ook een ouderwets snoepwinkeltje met ouderwets Hollands snoepgoed.

Meer over Orvelte

Zoo Bizar

Hou jij van dieren? Dan zou je een bezoekje moeten brengen aan Zoo Bizar. Dit is namelijk een mini dierentuin met allemaal héél bijzondere dieren. Zo vind je hier een stinkdier, vogelspin, baardagaam, wandelende tak en nog veel meer dieren. Durf jij het aan? Neem dan zeker eens een kijkje! Sommige dieren kun je zelfs aaien. (Ja, ook de vogelspin!)

Meer over zoo bizar
zoobizar
WILDLANDS

Houd jij meer van grote dieren?

Zijn olifanten en giraffes meer jouw formaat? Dan raden we je aan een stukje verder te rijden, namelijk naar Emmen. Hier vind je WILDLANDS Adventure Zoo. Dit is een groot dierenpark met diverse avontuurlijke attracties! Zo ga jij echt het avontuur aan! Je wordt hier meegenomen in de wereld van de jungle, savanne én de noord- en zuidpool. En als klapper op de vuurpijl: er is ook een achtbaan en die gaat su-per-snel!

MEER OVER WILDLANDS

Nog meer avontuur?

Kan jij maar niet genoeg krijgen van avontuur? Dan weten we wel wat voor jou! In Grolloo zit namelijk Joytime Vrijetijdsactiviteiten. Hier kun je werkelijk waar van álles doen. Wandklimmen, boogschieten, mountainbiken, hindernisbanen, noem maar op. Daarnaast bevindt het park zich in een prachtige omgeving, waardoor ouders hier eventueel een mooie wandeling kunnen maken.

Voor de echte avonturiers is dit een gouden tip!

Meer over Joytime
joytime

Niet zulk lekker weer?

Niet getreurd, wij hebben iets heel leuks én lekkers voor binnen: De gezins High Tea met spelelement! Een aanbod van diverse soorten thee met lekkere zoete en hartige hapjes. De tafel staat vol met taartjes, bonbonnetjes, chocolaatjes, koekjes, warme scones, luxe belegde broodjes en noem maar op! Daarbij krijgen jullie een trommel vol met leuke vragen die jullie aan elkaar kunnen stellen. Daarnaast zijn er nog meer spelletjes, zoals 30 Seconds of Memory.

Hoe ziet jouw Schaapskooi ervaring eruit?

Bel Route