De complete Rondje Drenthe ervaring - De hoogtepunten van Drenthe

Haal het beste uit uw Rondje Drenthe

Er is zó veel te doen in Drenthe...

Hieronder een paar tips om het meeste uit uw Rondje Drenthe ervaring te halen.

De complete Rondje Drenthe ervaring - De hoogtepunten van Drenthe

Waarom de "Rondje Drenthe" luxe themasuite?

Wanneer u de kamer binnen komt is de prachtige afbeelding aan de muur het eerste wat opvalt. Hierin hebben we geprobeerd om een glimp van de schoonheid van Drenthe te vangen. Afgebeeld staat een typisch Drentse gracht en een zonnig stukje bos. Ook hebben we aan de muur een houten kaart van Drenthe opgehangen waar een aantal QR-codes op staan. Wanneer u deze scant komt u op een pagina met informatie over de Drentse hoogtepunten. Op deze manier kunt u uw eigen "rondje Drenthe" ervaring samenstellen. Daarnaast vindt u in deze suite een extra verdieping met een comfortabele bank en een smart TV. Op deze televisie kunt u Netflix of Videoland kijken, mocht u een account hebben. Liever beneden vanuit bed TV kijken? Dat kan want ook daar hangt een televisie. De badkamer met inloopdouche en toilet zorgt voor een luxe geheel.

nog één keertje kijken dan

Waar komt het thema vandaan?

In Drenthe is ontzettend veel te beleven. Van de oeroude hunebedden, tot het schilderachtige heidegebied. Van de weidse velden, tot de indrukwekkende geschiedenis van Veenhuizen en de Koloniën van Weldadigheid. Omdat wij zo trots zijn op Drenthe en alles wat zij te bieden heeft, hebben wij een van onze kamers gewijd aan een aantal van deze hoogtepunten. Als u ze allemaal bij langs gaat heb je dus een prachtig rondje door Drenthe! gemaakt. Op de kamer vindt u een prachtig, houten bord met deze hoogtepunten. Hieronder vertellen we wat meer over onze aanbevelingen.

De complete Rondje Drenthe ervaring - De hoogtepunten van Drenthe

TT circuit Assen

Al sinds 1925 wordt er in, en om Assen geracet met de motor. De eerste race werd georganiseerd door een plaatselijke moterclub, over een parcours van klinkerwegen tussen Drentse dorpen. Tegenwoordig is er een volledig geasfalteerd circuit. Naast motorracen is het TT circuit ook het thuis van verschillende grote evenementen rondom de motorsport. Denk bijvoorbeeld aan Truckstar of de Jack's Racing Day.

Meer info over het TT circuit
De complete Rondje Drenthe ervaring - De hoogtepunten van Drenthe
De complete Rondje Drenthe ervaring - De hoogtepunten van Drenthe

Museumdorp Orvelte

Orvelte is één van de mooiste dorpen van Nederland (volgens lezers van de ANWB Kampioen). Orvelte is een eeuwenoud esdorp dat in de 10e eeuw is ontstaan. De monumentale boerderijen en de straten, met kinderkopjes en oude klinkers, geven het dorp een unieke sfeer. In het dorp is naast het bewonderen van de pracht van de boerderijen en straatjes, ook veel te doen. Bezoek de smit in de smederij, ontdek unieke dieren in Zoo Bizar of koop de lekkerste, ambachtelijk gemaakte snoepjes in het snoepwinkeltje.

Meer info over Orvelte

Herinnerinscentrum Kamp Westerbork

Midden in Drenthe ligt een plek met een geschiedenis. Hier worden de levens van meer dan honderdduizend Nederlandse Joden, Sinti en Roma in herinnering gehouden. Persoonlijke verhalen in tentoonstellingen en films maken het verhaal van kamp Westerbork voor iedereen toegankelijk. Ook het (vrij toegankelijke) buitenterrein is enorm de moeite waard om te bezoeken.

Meer info over Kamp Westerbork
De complete Rondje Drenthe ervaring - De hoogtepunten van Drenthe

Bij terugkomst een hapje eten?

Ook dat kan in ons restaurant. Na een hele dag op pad te zijn geweest heeft u vast trek gekregen! Onze menukaart biedt voor ieder wat wils. Naast een menukaart met heerlijke gerechten, hebben wij ook een fantastische bier- en wijnkaart! Genieten dus. Is het nog lekker weer? Dan geven we u de tip om lekker op het terras plaats te nemen terwijl u de zon kunt zien ondergaan. Blijf gerust hangen voor een lekker slaapmutsje!

Bel Route