De complete Orvelte ervaring! - voor kinderen

Orvelte

Wat is er zo gaaf aan de Orvelte Luxe Themasuite?

In deze suite lijkt het haast net alsof je zelf door het museumdorp heen loopt. Het behang bestaat namelijk uit mooie foto's van Orvelte. Deze suite is qua indeling iets anders dan de andere suites. Het bad staat bijvoorbeeld in een punt met spots erop gericht, wat het een héle luxe uitstraling geeft. Verder staat hier natuurlijk ook een slaapsofa met televisie (met Netflix app, account voor nodig) en een kingsize bed, ook met televisie. Tevens beschikt deze suite ook over een luxe badkamer in met stortdouche!

Nog één keertje kijken dan!

Waar komt het thema vandaan?

Orvelte is een dorpje wat op 3,5 kilometer afstand ligt van het hotel. Je kunt hier zelfs lopend heen als je wilt! Orvelte is niet zomaar een dorpje, het is namelijk één groot museum! Er wonen en werken wel gewoon mensen, maar die doen dat nog net zoals vroeger. Het is dan ook net alsof de tijd hier twee eeuwen teruggedraaid is! Het is ook een autovrij dorp, alleen de paardentram komt hier soms langs. Er staan hier ouderwetse boerderijen maar ook zijn hier diverse ouderwetse ambachten te zien!

Orvelte
De complete Orvelte ervaring! - voor kinderen

Eerst even een ontbijtje eten

Voordat jullie op pad gaan, kunnen jullie eerst genieten van ons uitgebreide ontbijt. U heeft de keuze uit diverse broodsoorten, bolletjes, heerlijk warme broodjes uit de oven, beschuit, ontbijtkoek, verse vleeswaren en kaassoorten, diverse soorten (zoet) beleg, gekookte eieren (zowel zacht als hard!), (vruchten-) kwark, vers fruit, melk, karnemelk, verse jus d'orange, verschillende soorten koffie en thee! Kortom, voor ieder wat wils!

Zullen we gaan fietsen?

Uitstekend idee! Op de fiets ben je er zo. Bij ons kun je fietsen huren. Let wel op: Wil je een fiets met kinderzitje? Geef dit dan van tevoren aan zodat we dit voor jullie kunnen regelen!

Wat kun je nog meer doen in Orvelte?

Eenmaal aangekomen in Orvelte weet je niet waar je moet beginnen, je kijkt je ogen uit! Als wij je een tip mogen geven: begin bij de Orvelterpoort. Dit is namelijk een informatiecentrum waar je alles leert over de geschiedenis van Orvelte. Hiernaast staat 't Ottenshoes. Dit is het huis waar de familie Ottens vroeger woonde. Hier wordt door middel van een tentoonstelling getoond hoe deze familie hier vroeger woonde en werkte. Op een grappige manier zie je hoe dit huis weer tot leven komt! Echt gaaf om te zien.

Meer over de Orvelterpoort
Ottenshoes
jan kruis museum

Jan Kruis museum

In Orvelte vind je ook het Jan Kruis museum. Nu zul je vast denken, wie is Jan Kruis? Dat is een bekende striptekenaar van vroeger. Hij maakte een strip die Jan, Jans en de Kinderen heet. Misschien heb je hem wel eens gezien. Het gaat over een familie met een dikke rode kater. In dit museum kun je alles zien en leren over het leven van Jan Kruis en je kunt hier ook lekker zelf tekenen!

Meer over het jan kruis museum

Klompenmakerij

Wat natuurlijk niet te missen is, dat is een klompenmakerij. Je zult het niet geloven, maar mensen liepen hier vroeger echt op houten klompen. Dat kan toch niet lekker zitten? Maar zij dachten daar blijkbaar anders over. Zij liepen hier op gedurende de dag, tijdens het werk én droegen ze zelfs naar de kerk. In de klompenmakerij wordt gedemonstreerd hoe de klompen gemaakt werden. Ook kun je hier zelf lekker bezig gaan, je kunt hier bijvoorbeeld een klompje verven, maar ook een houder voor waxinelichtjes verven of een fotolijstje versieren.

Meer over de klompenmakerij
klompenmakerij
houtzagerij
100%
min
57%

Houtzagerij

Ook een houtzagerij is hier te vinden. Er staat een grote zaag die vroeger werd aangedreven door een stoommachine. Maar tegenwoordig door een dieselmotor, welke aan de achterkant van de houtzagerij te zien is. Er worden ook demonstraties gegeven, waar je precies kunt zien hoe dit vroeger werd gedaan.

meer over de houtzagerij

Smederij

Ook een smederij staat er al heel lang, namelijk sinds 1748. De smid geeft hier nog regelmatig demonstraties en vertelt hier vol passie over. Als de smid niet in zijn smederij is, dan is hij vaak te vinden in 't Stokertje: het kachelparadijs van Orvelte. Hier werkt de smid als hij niet in de smederij demonstraties geeft.

meer over de smederij
smederij
vrachtauto's

Vrachtauto’s van toen en nu

Wat wel heel bijzonder is, dat is het museum 'Vrachtauto's van toen en nu'. Hier staat een mooie collectie van kleine vrachtauto's door de jaren heen. Hier kun je dan ook precies zien hoe vroeger de melkrijders de melkbussen bij de boeren ophaalden, hoe kolen en brandstof werden bezorgd bij de mensen thuis door de kolenboer en zien we hoe de wagens van van Gend en Loos eruit zagen.

Meer over het vrachtauto museum

Niet zulk lekker weer?

Blijf dan lekker bij ons en reserveer de gezellige gezins High Tea met spelelement! Dit is een High Tea met lekker verse thee, heerlijke zoete én hartige hapjes en daarbij komt een box met leuke en grappige vragen op tafel waarbij jullie elkaar nog beter leren kennen! Daarnaast zijn er nog andere leuke spellen in ons restaurant zoals 30 Seconds en Memory.

Hoe ziet jouw ultieme Orvelte ervaring eruit?

Bel Route