Actieve uitjes in Drenthe voor elke leeftijd

Actieve uitjes voor alle leeftijden

Actieve Uitjes in Drenthe | Een dagje wandelen/fietsen over de mooie heide die Drenthe te bieden heeft. Een wereldreis maken in 1 dag in Adventure Zoo Wildlands. Van jong tot oud is er in de provincie altijd ruimte voor een actief uitje. Samen met het gezin klimmen en klauteren in het outdoor park Grolloo, of met elkaar naar de toppen van de bomen lopen over het Boomkroonpad in Borger. Drenthe heeft het ideale uitje waarnaar u opzoek bent!

Adventure Zoo Wildlands

In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen reis je door de jungle, de savanne en het poolgebied. Als echte ontdekkingsreiziger ontdek je nieuwe werelden, sta je oog in oog met wilde dieren en beleef je spannende avonturen. Een leuk actief uitje voor iedereen.

Het dierenpark is opgedeeld in 3 klimaatzones namelijk Jungola (de jungle), Serenga (de savanne) en Nortica (het poolgebied).

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Joytime Vrijeijdsactiviteiten is een ideaal actief uitje. Een prachtig Klimbos gelegen op een absoluut unieke plek. Door de ANWB uitgeroepen tot leukste uitje van Drenthe in 2018! Rondom en op recreatieplas De Kleine Moere (Grolloo, nabij Assen) vindt je zes parcoursen variërend tussen de twee en tien meter hoogte. 76 hindernissen en maar liefst 725 meter kabelbaan wachten op jou. Als je durft tenminste…

Bij Buitencentrum Boomkroonpad beginnen verschillende fiets- en wandelroutes door dit uitgestrekte gebied. Ook kun je in dit bezoekerscentrum terecht voor allerlei activiteiten, een presentatie over het bosleven en een winkel met leuke spullen. Wil je het bos eens vanuit een ander perspectief bekijken, maak dan een wandeling over het Boomkroonpad. Dit wandelpad leidt je hoog langs de toppen van de bomen.

Speel op de mooiste golfbanen in een prachtige omgeving en geniet van de rust en ruimte in Drenthe. Wij bieden u een selectie van de beste 18-holes golfparken in de omgeving aan.

Fietsen & Wandelen

Drenthe is de ideale provincie om naar toe te gaan om de rust en ruimte op te zoeken. Zelfs als je je best doet kom je bijna niemand tegen! Een perfect uitje om dus heerlijk van de natuur te genieten met een leuke wandeling of fietstocht. Heerlijk ontspannen in de natuur.

fietsroutes
wandelroutes

Museumdorp Orvelte

In het levendige monumentendorp Orvelte - waar mensen gewoon wonen en werken - beleeft u de geschiedenis aan den lijve. Ga mee op reis en beleef Orvelte zelf!

Er staan prachtige, rietgedekte Saksische boerderijen en andere rustieke gebouwen. Mooi om langs te wandelen, maar nog leuker om ook eens van binnen te bekijken. Bij een aantal van deze boerderijen bent u van harte welkom!

Het dorpshart is regelmatig het centrale decor voor bijzondere evenementen en themadagen, folkloristische groepen, speciale markten, en theatervoorstellingen. Het is maar een kleine greep uit het grote aanbod. Het is van belang goed de tijd te nemen voor dit uitje aan Orvelte!

museumdorp Orvelte

Zwemmen

Is het nu heerlijk weer om een duik te nemen? Dan hebben wij in de omgeving meerdere plekken om te verkoelen. We hebben twee leuke natuurplassen. De Ieberenplas, dit is een wat kleiner meer en redelijk ondiep, perfect voor een uitje met de kinderen. Het Blauwe Meer is een redelijk groot meer met een ontzettend mooie omgeving. Ook hebben we een openluchtzwembad in het dorp zelf. Verschillende locaties voor het ideale uitje op een warme dag.

Blauwe Meer Zwembad De Boskamp

In het Gevangenismuseum – dat gevestigd is in één van de oorspronkelijke gebouwen van de kolonie – leer je alles over de geschiedenis van Veenhuizen. Over de lange reis ernaartoe, het bijzondere kolonielandschap en het zware werk dat er verricht moest worden. Kijk rond in het huis van een ambtenaar, bekijk de signalementskaarten, waarop je precies ziet wie er vroeger in Veenhuizen hebben gewoond. Het Gevangenismuseum is een geschikt uitje voor iedere leeftijd.

TT Circuit Assen | 2023 is het jaar waarin de 92e editie van de TT wordt verreden. In 1992 kreeg de baan pas zijn permanente status. Tot die tijd was een deel van het circuit openbare weg.

Op het circuit worden onder andere de MotoGP, WK Superbike & British Superbikes verreden. Ook kun je zelf de baan op met je eigen motor of auto en rondleidingen krijgen.

Het Van Gogh Huis in Nieuw Amsterdam/Veenoord is het enige openbaar toegankelijk pand in Nederland waar één van de beroemdste schilders ter wereld, Vincent van Gogh, woonde en werkte. Een leuk uitje om het verleden van Vincent van Gogh te ontdekken.

Zuidlaardermeer

Heerlijk een dagje zwemmen en op het strand liggen aan het Zuidlaardermeer of juist helemaal het tegenovergestelde en één van de watersporten beoefenen. Het kan allemaal aan het Zuidlaardermeer. Huur zelf een bootje of ga met de rondvaartboot en ontdek de mooie omgeving bij het meer. Een ideaal uitje voor het hele gezin.

Website Zuidlaardermeer

Hunebedcentrum Borger

Het Hunebedcentrum in Borger op de Drentse Hondsrug zet u op het spoor naar de prehistorie. Naar de tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden. Deze boeren bouwden de indrukwekkende stenen grafmonumenten waarvan de restanten nu nog steeds in het Drentse landschap zijn te bewonderen. Er staan er nog 54 en het grootste staat pal naast het centrum.

Hunebedcentrum Borger

Herinneringskamp Westerbork

In het museum van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork wordt over het leven van slachtoffers en overlevenden van het kamp verteld. Persoonlijke verhalen in tentoonstellingen en films maken het verhaal van kamp Westerbork ook voor kinderen toegankelijk. Filmbeelden uit 1944, een gedeeltelijk ingerichte barak, een uit de trein geworpen laatste afscheidsgroet, een grote maquette van het kamp, tekeningen van spelende kinderen geven een beeld en een gevoel van dit sprekende verleden.

Herinneringscentrum kamp Westerbork

De Drentse Koe is een perfect uitje voor het hele gezin. De boerderij is zowel een boerenbedrijf als een recreatiebedrijf. Je kan de kinderen lekker laten spelen en zelf ondertussen genieten van de heerlijke producten die De Drentse Koe te bieden heeft. De kinderen kunnen zich hier prima vermaken en een idee krijgen van het boerenleven. Ze kunnen met de speeltrekker rond rijden als een echte boer of genieten in de speeltuin.

Ontdek het prachtige gebouw en de topstukken van het museum. Elke maand zijn er nieuwe tentoonstellingen die op u wachten. Ook is het museum geschikt om met kinderen te komen. Er zijn elke dag veel activiteiten te doen.

Bij Drouwenerzand heeft u toegang tot het attractiepark inclusief eten en drinken. Het park is geschikt voor alle leeftijden vanaf 3 jaar. Heerlijk een dagje erop uit zonder ook maar ergens aan te hoeven denken. Een actief uitje voor het hele gezin. Durf jij de spannende attracties aan?

Openluchtmuseum Ellert en Brammert

Het openluchtmuseum Ellert en Brammert laat zien hoe het wonen en leven in het verleden in Drenthe eruit zag. Ze laten dit zien door verschillende elementen zoals: een plaggenhut, een tolhuis, een schooltje, een Saksische boerderij en een gevangenis.

Website Ellert en Brammert

Veenpark

Ontdek hoe de veenhistorie in Drenthe tot leven kwam. Bij het Veenpark loopt u door nostalgische dorpen en een natuurlijk hoogveengebied met een echte turfafgraving. Om het nog leuker te maken vaart u ook nog door het gebied heen. De bakker, de kruidenier, de klompenmaker en de turfsteker zijn er dagelijks aan het werk.

Website Veenpark
Bel Route